X01 Eagle™ AXS™ 12-speed achterderailleur, max. 52 tanden

Abstract SKU
2691322
SKU
230272501
Abstract Product Id
134208
Concrete Product Id
559117
Voorraad beperkt
X01 Eagle™ AXS™ 12-speed achterderailleur, max. 52 tanden
X01 Eagle™ AXS™ 12-speed achterderailleur, max. 52 tanden

SRAM X01 Eagle™ AXS™ 12-speed achterderailleur, max. 52 tanden

416,84 € Adviesprijs € 572,95

Prijs incl. btw excl. € 2,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 230272501

Maat

Levertijd 4 - 8 werkdagen

Store beschikbaarheid

Beschikbaar in  Bocholt Biketown
Details

De Eagle AXS™ achterderailleur is meer dan alleen opnieuw een achterderailleur met batterij en motor - het is het kloppende hart van jouw volledige aandrijving - het centrum van het AXS™-systeem.
Eenmaal ingesteld schakelt hij nog eens stiller en nauwkeuriger dan zijn pure mechanische pendant, wat de levensduur ten goede komt. De schakelkooi is 10 mm ingekort wat zorgt voor meer bodemvrijheid en meer kettingomstrengeling aan de cassette. Zo schakel je op elke moment nauwkeurig, zelfs onder de kettinglast van getrainde atleten.
De Eagle AXS™ achterderailleur is zelfs zo intelligent dat hij zichzelf met een overload-clutch tegen externe invloeden beschermt. In het geval van een klap gaat de motor automatisch uit zodat de achterderailleur zich vrij kan bewegen en uit kan wijken. Aansluitend springt hij weer in zijn uitgangspositie terug en is bereid voor een volgend schakelcommando. Zo wordt niet alleen de schakelmotor tegen beschadigingen beschermd, maar ook de derailleurpad en de achterderailleur zelf.

Het duidelijke en nauwkeurige schakelgevoel van de X01 Eagle™ AXS™ achterderailleur, waarop zowel compromisloze profs en ambitieuze amateurs bij all mountain en enduro vertrouwen, beschikt over een geactualiseerde kooigeometrie voor een beter kettingmanagement en compatibiliteit met de nieuwe Eagle™ cassette met 10 -52 tanden.
Het enorme bereik van 520% van de tandwielen wordt door het 14-tands X-Sync™ derailleurwiel in toom gehouden en de Type 3 Roller Bearing Clutch™ zorgt ervoor dat het geheel geruisloos en constant functioneert en jou een uitstekend rijgevoel geeft.
Natuurlijk is de verbeterde SRAM X01 Eagle™ AXS™ achterderailleur compatibel met oudere uitvoeringen en werkt hij ook betrouwbaar met Eagle™12-speed cassettes met 10 - 50 tanden.

Details:
• voor elektronische SRAM AXS™ 1 x 12-speed versnelling
• aangepast design in SRAM Eagle™ colorsysteem
• geactualiseerde kooigeometrie voor betere kettingspanning en betere schakelperformance
• 10 mm meer bodemvrijheid voor de kooi vergeleken met de mechanische uitvoering
• compatibel met SRAM AXS™ voor eenvoudige personalisering
• Overload-Clutch voor bescherming bij een val
• compatibel met nieuwe 10 - 52t Eagle™ cassettes en 10 - 50t Eagle™ cassettes
• X-Sync™ derailleurwieltjes
• X-Horizon™ design reduceert de schakelkracht en voorkomt Ghost-Shifting
• Type 3 Roller Bearing Clutch™ voor meer kettingspanning en precisie evenals geruislozer schakelen
• X-Actuation™ voor nauwkeurige en constante schakelacties langs de volledige cassette
• Cage Lock™ voor eenvoudiger en nog sneller monteren en demonteren van het achterwiel

verkrijgbaar in kleurcombinaties:
• Lunar / Black
• red
Selecteer de uitvoering.

Technische gegevens:
• materiaal: gesmeed aluminium, roestvrij staal, kunststof
• versnellingen: 12-speed/single
• derailleurwieltjes: 12 tanden (boven) en 14 tanden (onder)
• grootste tandwiel: 52 tanden
• kleinste tandwiel: 10 tanden
• batterijtype: eTap® accu (optioneel onder bestelnr. 2262222)
• gewicht: ca. 352 g

Leveringsomvang:
• 1 x SRAM X01 Eagle™ 12-speed achterderailleur
ZONDER batterij!

Eigenschappen
Versnellingen:
12-fach
Artikelnr. van de fabrikant:
00.7518.126.001
GTIN:
710845853517
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.

AXS™

AXS™ (wordt uitgesproken als ‘access‘, Engels voor toegang‘) is een elektronisch integratieplatform die elektronische fietsonderdelen en software van SRAM verbindt. AXS™-onderdelen communiceren draadloos met elkaar door het gebruik van een 128-Bit-encryptie. Bij het koppelen van een set die bestaat uit bijv. schakelversteller, voorderailleur en achterderailleur wordt een individuele code gegenereerd zodat storende signalen van andere sets zijn uitgesloten. Met de SRAM AXS™ app kun je de status van de batterij bekijken, instellingen aanpassen, herinneringen ontvangen voor bijv. onderhoud en de firmware actualiseren. (gratis in de App Store voor iPhone (iOS) en in Google Play Store voor Android) Let op: Alle SRAM RED® eTap 11-speed onderdelen NIET compatibel met AXS™ onderdelen en software!

ROLLER BEARING CLUTCH™

ROLLER BEARING CLUTCH™ achterderailleurs bieden maximale aandrijvingsstabiliteit - ook op lastig en veeleisend terrein. De ROLLER BEARING CLUTCH™ technologie maakt een eind aan wiebelende achterderailleurs en klapperende kettingen - zonder aan precisie in te boeten.

X-ACTUATION™

De speciaal voor SRAM 1x™ ontwikkelde X-ACTUATION™ technologie zorgt voor nauwkeurige en constante schakelacties langs de volledige cassette.

X-HORIZON™

Het parallelogramm-design van de X-HORIZON™ achterderailleur begrenst de bewegingen langs de horizontale as, verhindert ‘ghost-shifting‘ en reduceert tegelijkertijd de benodigde kracht om de achterderailleur te bedienen. De aangepaste positie van de bovenste derailleurwieltjes garandeert een constante kettingafstand in elke versnelling voor snelle en nauwkeurige schakelacties

CAGE LOCK™

Dankzij de CAGE LOCK™ technologie in de achterderailleur gaan de montage en demontage van het achterwiel evenals het plaatsen van de ketting sneller en eenvoudiger dan ooit te voren. Schuif de kooi naar voren (om de kettingspanning op te heffen) en vergrendel hem.

X-SYNC™

X-SYNC™ kettingbladen van SRAM zorgen voor opperbeste performance en een lange levensduur. De lange tanden grijpen sneller in de ketting dan traditionele, driehoekige tanden. Het scherpe en smalle tandprofiel en de afgeronde, schuine kanten ondersteunen de geleiding van de ketting. Bovendien beschikken de X-SYNC™ kettingbladen over verdiepingen voor de afvoer van vuil en modder van de binnenste kettingschakels om ook bij een modderig terrein de best mogelijke prestaties te kunnen bieden.