• Sorteren:
 • meer filters minder filters
GripGrab Alles ongedaan maken

3 zoekresultaten

Winterhandschoenen voor op de racefiets, MTB en trekkingbike

Wie ook in de winter graag fietst, doet er goed aan warme winterhandschoenen te dragen. Vooral op koude dagen zorgt de koude rijwind ervoor dat je handen nog sneller afkoelen - hier kunnen hoogwaardig winterhandschoenen van warme materialen uitkomst bieden. We hebben hier de belangrijkste tips op een rijtje gezet zodat jij de perfecte handschoenen voor jouw gebruiksdoel kunt vinden.

In ons assortiment vind je een groot aanbod aan winterfietshandschoenen voor dames en heren in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, Roeckl, GripGrab, Chiba, GORE WEAR, Ziener, SealSkinz, Castelli enz. Hier vind jij de passende handschoenen voor de winter!


Wat zijn de perfecte handschoenen voor de winter?

Een handschoen is niet hetzelfde als een handschoen - afhankelijk van het gebruiksdoel moet je bij de aanschaf op bepaalde features letten om klamme vingers in de kou tegen te gaan. De eerste belangrijke keus bij aankoop is of je winterhandschoenen, klassiek, met vijf vingers wilt hebben - of dat je liever een lobster handschoen neemt.

 • Klassieke handschoenen: Standaard winterhandschoenen beschikken over vijf losse vingers. Dat betekent veel bewegingsvrijheid, ongecompliceerd schakelen en remmen.
 • Lobster- / 3-vinger-handschoenen: In plaats van vijf vingers hebben de lobster handschoenen maar drie ‘vingers‘. Voor vier vingers is er geen eigen ‘vingerbox‘ - de wijs- en middelvinger en ring- en kleine vinger delen er een, of de wijsvinger beschikt over een eigen vingerbox en de andere drie delen er een. De lobster handschoenen biedt nog meer bescherming tegen de kou - maar geeft je ook bewegingsvrijheid en laat je de schakel- en remhendels goed bedienen.
 • Wanten: Klassieke vuisthandschoenen worden in de wielersport nauwelijks gebruikt omdat je dan alle vingers van het stuur moet nemen om te kunnen remmen. Goede grip op het stuur is zo niet meer gewaarborgd.

Winddicht, waterdicht, softshell enz. - Waarop moet je letten bij de koop van fietshandschoenen voor de winter?

Op het eerste gezicht zijn fietshandschoenen met lange vingers en winter wielerhandschoenen identiek - het betreft in beide gevallen wielerhandschoenen met lange vingers. Het grote verschil ligt echter in het gebruikte materiaal. Het thermomateriaal van de wielerhandschoenen zorgt ervoor dat je bij koude temperaturen optimaal tegen wind, regen en kou bent beschermd.

 • Softshell: Als je op koude dagen onderweg bent en je tegen regen en opspattend water wilt beschermen, is softshell het juiste materiaal. Het materiaal is winddicht, waterafstotend en kou-isolerend. Bovendien is het softshell-materiaal zeer ademend en prettig warm - ideaal voor winterse tochten op droge dagen.
 • Winddichte membraan: Veel modellen hebben een geïntegreerde microporeuse membraan waar de wind niet door heen kan dringen. Zo ben je beschermd tegen het snelle afkoelen van je lichaam. De bonus: winddichte membranen zijn waterafstotend wat betekent dat ze je handen tegen lichte regen en opspattend water beschermen. De bekendste winddichte membraan is GORE WINDSTOPPER.
 • Winddichte en waterdichte membranen: Enkele handschoenen beschikken over een microporeuse membraan die in het materiaal is geïntegreerd. De fijne laag laat wind en regen niet binnendringen, maar laat toe dat waterdamp die bij het zweten ontstaat ongehinderd naar buiten kan ontsnappen. Bekende wind- en waterdichte membranen ter bescherming op koude dagen en slecht weer zijn bijvoorbeeld GORE-TEX of EUROTEX.
 • Wattering: Voor extra bescherming tegen de koud zijn talrijke winter fietshandschoenen uitgerust met een lichte wattering. Een synthetische wattering biedt een extra barrière tegen koud en houd je prettig warm. Bekende watteringen zijn bijvoorbeeld POLARTEC of PRIMALOFT.

Schuimstof of gel - Welke paddings hebben jouw thermohandschoenen nodig?

Net als bij handschoenen met lange vingers of handschoenen met korte vingers heb je ook bij winterhandschoenen de keuze tussen wielerhandschoenen zonder padding, met schuimstof padding of gel padding. Welke voordelen de afzonderlijke varianten bieden, leggen we hier uit:

 • Schuimstof padding: Als je over oneffen wegen of op de trail rijdt, ontstaan trillingen die deels ook ondanks verende voorvork bij je handen komen. Een geïntegreerde padding van schuimstof kan je handen beschermen tegen inslapen.
 • Gelpadding: Een gelinsert op de handpalm is een goed alternatief omdat het materiaal stoten beter dempt en nog zo betere bescherming tegen trillingen biedt.
 • Geen padding: Wie alleen korte afstanden met de fiets rijdt of een direct contact met het stuur wenst, kan ook kiezen voor thermohandschoenen zonder padding.

Welke features nog meer interessant voor jou kunnen zijn:

 • Boordje: Met te korte handschoenen biedt je de wind de mogelijkheid jou tot last te zijn. De koude lucht kan dan probleemloos tussen de afsluiting van de handschoenen en de opening van je mouwen binnendringen. Bij de aankoop van winterhandschoenen moet je er daarom op letten dat het boordje een nauwsluitende pasvorm heeft en lang genoeg is om optimaal onder de mouw van je jack of jersey te passen. Zo creëer je een optimale barrière tegen de kou.
 • Siliconen grippers: Voor een betere grip aan het stuur en de shifters beschikken veel fietshandschoenen over speciale prints op de handpalm en de vingers. Deze bieden controlen en gaan wegglijden tegen.
 • Touchscreen compatibel: Duur speciaal materiaal op de vingers kun je met verschillende winterfietshandschoenen zelfs je smartphone bedienen. Voor een vingerafdruk volstaat dat natuurlijk niet, maar om muziek aan te zetten of apps te bedienen volstaat het. In de producttekst wordt het duidelijk aangegeven wanneer een model touchscreen compatibel is.
 • Hi-vis: Wie in de schemering of in het donker fietst, moet kiezen voor zogenaamde high visibility fietshandschoenen. Deze zijn van opvallende neon kleuren en beschikken over talrijke reflecterende elementen waardoor je voor andere verkeersdeelnemers sneller in het verkeer zichtbaar bent. Een overzicht van hi-vis winterhandschoenen en andere accessoires vind je hier.

Met deze praktische tips moet je de perfecte handschoenen tegen koude handen kunnen vinden. In ons assortiment vind je een groot aanbod aan winterfietshandschoenen voor dames en heren en passende handschoenen voor op racefiets en MTB in alle standaard maten en prijsklasses en van bekende merken zoals ROSE, Roeckl, GripGrab, Chiba, GORE WEAR, Ziener, Castelli enz. In de ROSE webshop vind je met zekerheid de beste bike handschoenen voor de winter!