• Sorteren:
 • meer filters minder filters
GripGrab Alles ongedaan maken

16 zoekresultaten

De passende fietsoverschoenen

Lichte lycra-overschoenen en wind- en waterdichte fietsoverschoenenFietsoverschoenen bieden een geweldige mogelijkheid om bij slecht weer en op koude dagen op de fiets extra bescherming te bieden. We leggen hier uit welke overschoenen er zijn en waarop je bij de aankoop moet letten. In ons assortiment vind je een groot aanbod aan waterdichte regenoverschoenen beenkappen, warme thermohoezen en nauwsluitende raceoverschoenen die jouw voeten beschermen. Bekijk ons assortiment van bekende merken zoals ROSE, Shimano, Vaude, GORE WEAR, GripGrab, ZwölfEnder en nog veel meer.


Lastig kiezen - waterdichte regenoverschoenen, toe covers, lycra shoe covers enz.

Niet alle overschoenen zijn gelijk. Afh. van gebruiksdoel, temperatuur en weersomstandigheden kun je gebruik maken van verschillende fietsoverschoenen. De volgende modellen vind je in ons assortiment:

 • Teenstukken / toe covers - wie op frisse dagen rijdt en de kwetsbare tenen warm wil houden, kiest voor teenstukken. Dit zijn overschoenen die alleen het voorste deel van de fietsschoen bedekken. Vaak zijn de toe covers wind- en waterafstotend om je tegen weersomstandigheden te beschermen. Door de smalle pasvorm zijn ze alleen geschikt voor gebruik met race- en MTB-schoenen.
 • Lycra overschoenen / shoe covers - anders dan bij de teenstukken bedekken lycra shoe covers de volledige schoen. Aangezien het elastisch materiaal betreft zijn de covers eenvoudig als raceoverschoenen of MTB-overschoenen te gebruiken. Vanwege het dunne lycramateriaal dienen de overschoenen echter niet als bescherming tegen de kou in de winter, maar beschermen ze eerder jouw schoenen tegen opspattend water, vuil en krassen. Bovendien worden lycrahoezen vaak ter verbetering van de aerodynamica gebruikt.
 • Regenoverschoenen – wie zijn voeten tegen de regen wil beschermen, doet er goed aan te investeren in goede regenoverschoenen. Dit zijn schoenhoezen van wind- en waterdicht functioneel materiaal die zorgen voor droge voeten. Op de racefiets en MTB moeten de regenhoezen nauwsluitend zitten, voor het gebruik met trekkingschoenen zijn er regenbeenkappen.
 • Regenbeenkappen – speciaal voor het gebruik bij trekkingschoenen zijn er beenstukken. Deze waterdichte regenoverschoenen zijn breder gesneden zodat ze ook brede trekkingschoenen voldoende plaats bieden. Bovendien zijn deze fietsoverschoenen voor normale schoenen (straatschoenen, sneakers) geschikt.
 • Winter fietsoverschoenen – wie in op koude dagen met de fiets op pad is, kan kiezen voor warme overschoenen. Vaak zijn deze gemaakt van neopreen en op die manier beschermen ze je niet alleen tegen natte voeten maar bieden ook effectieve bescherming tegen koud weer.

Welke maat heb ik nodig?

Fietsoverschoenen moet in principe iets groter dan je normale maat worden gekocht. Daardoor zijn de overschoenen eenvoudiger aan te trekken en knellen ze je voet niet af. Onze experts helpen je graag verder als je hulp nodig hebt.


Welke features zijn belangrijk?

Afh. van het model zijn er talrijke features die voor jou interessant kunnen zijn. Hier lichten we de belangrijkste toe:

 • Zooluitsparing: de meeste overschoenen voor racefiets en MTB hebben geen zool. Dat betekent dat er aan de onderkant van de overschoenen alleen een elastische band of een klittenbandsluiting te vinden is. Daardoor kun je de cover probleemloos met schoenplaatjes combineren.
 • Doorlopende klittenbandsluiting: het aantrekken van overschoenen kan soms lastig zijn. Om het aan- en uittrekken te vereenvoudigen hebben overschoenen van sommige merken klittenbandsluiting aan de achterkant. Zo zijn de overschoenen heel snel aan te trekken.
 • Opvallende overschoenen: enkele overschoenen zijn niet klassiek zwart, maar hebben opvallende kleuren zoals neon yellow en beschikken over grote, reflecterende elementen. Daardoor ben je met de fiets in het verkeer sneller en beter zichtbaar voor andere verkeersdeelnemers.
 • Reflecterende elementen: vooral in de schemering en in het donker kunnen reflecterende elementen aan overschoenen jouw zichtbaarheid in het verkeer verhogen.
 • Neopreen: veel winteroverschoenen zijn gemaakt van neopreen of beschikken over inserts van neopreen. Daardoor zijn de overschoenen niet alleen robuuster, maar beschermen ze je ook betrouwbaar tegen wind, regen en kou.

  In ons assortiment vind je een grote keuze aan waterdichte regenoverschoenen, beenstukken, warme thermohoezen en nauwsluitende raceschoenen ter bescherming van jouw schoenen. Bekijk ons assortiment van bekende merken zoals ROSE, Shimano, Vaude, GORE WEAR, GripGrab, ZwölfEnder en nog veel meer.

Heb je een vraag over overschoenen?

Welke maat heb ik nodig bij overschoenen?
 • Je moet bij overschoenen kiezen voor je normale schoenmaat.
 • Als je tussen twee maten in zit, raden wij je aan de grootste maat te kopen. Let echter op eventuele opmerkingen op onze productdetailpagina.
Wat is het voordeel van overschoenen?
 • Er zijn verschillende soorten overschoenen. Ze kunnen je voeten beschermen tegen water en wind of tegen vuil en krassen.
 • Veel overschoenen hebben reflecterende elementen of zijn volledig van Hi-Vis materiaal gemaakt om je te helpen gezien te worden op donkere dagen.
 • Overschoenen hebben meestal een zooluitsparing, wat betekent: ze hebben geen eigen zool, maar bieden je fietsschoen voldoende vrije ruimte om aan te sluiten op het klikpedaal.
Welke soorten overschoenen zijn er?
 • Er zijn overschoenen voor alleen de tenen en andere die je hele voeten en enkels bedekken.
 • Er zijn ook waterdichte overschoenen die je hele schoen beschermen tegen wind en water.
 • Er zijn ook gevoerde overschoenen en andere van lycra-materiaal die je schoenen beschermen tegen vuil en krassen.
Waarvoor zijn regenoverschoenen geschikt?
Regenoverschoenen beschermen je schoenen tegen opspattend water en regen. Zo blijven je fietsschoenen droog en koelen je voeten minder snel af.