Fi´zi:k

Veelzijdige fietscomponenten voor hobbyisten en echte fietsprofs

Fietsonderdelen

  • Sorteren:

4 zoekresultaten

Het sinds 1996 in de wielersport verankerde merk Fi’zi:k werd opgericht als dochterfirma van Selle Royale en heeft naam gemaakt als producent van ergonomische fietszadels, fietscomponenten en fietsschoenen. Fi’zi:k is de fonetische schrijfwijze van het Engelse begrip ‚physic‘ dat staat voor de fysieke toestand van het menselijk lichaam.

Het Fi’zi:k assortiment bestaat uit diverse componenten die een directe verbinding tussen fiets en renner vormen: zadels en stuurlinten moeten voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de wielersporter en zijn in eerste instantie gedacht voor wedstrijden of tijdritten. Maar ook eerzuchtige en ambitieuze hobby wielrenners, wiens doel het is tegen zichzelf, anderen of de klok te rijden, komen met de producten van Fi’zi:k aan hun trekken.

Fi’zi:k – het merk voor racefiets, mountainbike, dames en heren
Het Italiaanse merk Fi’zi:k vindt het belangrijk dat zijn producten, zoals de zadels, zich ideaal aan de renner aanpassen en niet andersom. Onderzoeken naar de anatomie en het bewegingsverloop zijn de basis voor de productontwikkeling van de Italianen. De Fi’zi:k dames- en herenzadels vind je tijdens triatlon, wegwedstrijden en op trails. De fabrikant overtuigt vooral door uitgebalanceerde, lichte en ergonomische producten. De Wing Flex elementen van Fi’zi:k bijvoorbeeld, bewerkstelligen de gewenste bewegingsvrijheid van de dijbenen tijdens het trappen. Want bij de WING FLEX technologie bevindt zich bij het been een schaal die tijdens het rijden naar beneden buigt. Zo wordt het bewegingsverloop op den duur vollediger en efficiënter.

Hoewel het hoofdoogmerk van de firma ligt op de ontwikkeling van zadels, zijn er ook andere producten van Fi’zi:k. Zo zijn er stuurlinten en handvatten die opvallen door hun robuuste en ademende materiaal.