O'NEAL

Motocross meets Mountainbike

  • Sorteren:
  • meer filters minder filters

101 zoekresultaten

San Fernando Valley. Los Angeles. Midden in de Swinging Sixties: Jim O’Neal en zijn maten zijn enthousiaste motocrossers (MX) en genieten van de spanning en snelheid bij ritten op ruig terrein. 
Om de destijds verkrijgbare wegfietsen beter geschikt voor het terrein te maken, begon Jim nieuwe onderdelen en instellingen te ontwerpen – en zo werd hij een pionier in de nog jonge MX-scene. In 1970 maakte hij van zijn hobby zijn beroep en richtte zijn eigen firma op voor motocross accesoires. Jims zonen – Jim jr. en Keith – spreidden in de jaren ’80 dezelfde pioniersgeest ten toon in de mountainbike-scene. Het is de oude vraag van Jim O’Neal die de firma tegenwoordig nog bezighoudt: 
Hoe kun je in het veld nog beter rijden? Bij O’Neal wordt deze vraag met veel passie en enthousiasme voor de bikesport telkens weer opnieuw gesteld. 

Jouw robuuste uitrusting voor downhill, freeride en ruige trails
Met de juiste kleding kan je op veeleisende trails pas echt fun hebben. Wat denk je van een bikeshort van slijtvast en sneldrogend materiaal? 
Of een hip downhill-bikeshirt van een ademende en zweetabsorberende stof? 
Elleboogpads zijn hier vanzelfsprekend geïntegreerd. Vooral in de zon is het belangrijk dat je niet overmatig hoeft te zweten. Bij O’Neal zijn er daarom integraalhelmen, knie- en elleboogprotectoren en langevingerhandschoenen in goed geventileerde uitvoeringen. De protectoren zijn comfortabel te dragen. Een zachte pasvorm tijdens de rit en robuuste bescherming tegen de impact bij een val worden hier gecombineerd. 

Functionaliteit en design horen bij O’Neal bij elkaar
In nauwe samenwerking met athleten zoals Emma McFerran of Javob Vencl worden bij O’Neal voortgeschreden technologieën, zinvol toegepaste materialen en vetrouwde principes gecombineerd. Het principe luidt: grenzen overwinnen en met oog voor details voor nog meer fun zorgen. En het mooie is: de producten worden door O’Neal in de meest uiteinlopende designs ontworpen. Kies jouw persoonlijke favorieten uit!