Abstract SKU
2724090
SKU
234762601
Abstract Product Id
269846
Concrete Product Id
701392
Voorraad beperkt
Model Y zadel
Model Y zadel
Model Y zadel
Model Y zadel
Model Y zadel
Model Y zadel
Model Y zadel
Model Y zadel
Model Y zadel
Model Y zadel

Selle Italia Model Y zadel

60,96 € Adviesprijs € 80,00

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 234762601

Kleur zwart

Maat

Levertijd 4 - 8 werkdagen

Store beschikbaarheid

Details

Met het Model Y Offroad zadel combineert Selle Italia kwaliteit en prestaties met het milieuvriendelijke Greentech productieproces. Het hele productieproces vindt plaats binnen een straal van 15 kilometer van het hoofdkantoor in Treviso. Dit vermindert de CO2-uitstoot in de toeleveringsketen en versterkt de lokale economie. Het resultaat is een product dat is gemaakt zonder lijm, oplosmiddelen of andere schadelijke stoffen en dat 100% recyclebaar is.

Toch is de performance niet opgeofferd: Met zijn T-vorm ondersteunt het Model Y-zadel een dynamische rijstijl, maar is dankzij het neutraal gevormde zadeloppervlak ook geschikt voor fietsers met een meer statische zithouding. De centrale Superflow uitsparing zorgt ook voor een uitstekende drukontlasting van het perineum. Deze heeft een stoffen bekleding zodat opspattend vuil er niet doorheen kan. Om het gewicht van het zadel laag te houden en een hoge duurzaamheid te bereiken, heeft het offroad zadel een zadelrail van titanium-gelegeerd staal.

Met het Model Y offroad zadel laat Selle Italia zien dat performance en kwaliteit samen kunnen gaan met het streven naar milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Technologieën:
• Greentech: Een zero-waste productieproces dat het mogelijk maakt om een 100% recyclebaar product te maken met een kleine ecologische voetafdruk, vervaardigd zonder het gebruik van lijm en schadelijke stoffen en met een minimale CO2-uitstoot.
• Green-Tek: cover gemaakt van recyclebaar materiaal (polypropyleen).
• Anti bacterial treatment: Het volledige materiaal van het zadel (behalve de zadelrail) is behandeld met een antibacterieel additief.
• TI316 Rail: zadelrail gemaakt van een titaniumlegering die sterker en tegelijk lichter zijn dan stangen van conventionele staallegeringen

Details:
• offroad zadel met een kleine ecologische voetafdruk (100% recyclebaar)
• toepassing: Offroad, MTB, Gravel
• categorie: Performance
• geslacht: uniseks

Technische gegevens:
• zadeldek: Green-Tek
• voering: polypropyleen
• zadelrail: TI316 Ø 7 mm
• afmetingen: ca. 142 x 246 mm
• Gewicht: ca. 277 g

idmatch:
• categorie L1: brede bekkenafstand en lage bekkenrotatie

Leveringsomvang:
• 1 x Selle Italia Model Y zadel


Het idmatch systeem voor Selle Italia zadels:

De letter S of L geeft de breedte van het zadel aan. De beslissende factor hierbij is de afstand tussen je zitbeentjes:
Kies maat S als je een zitbeenafstand van minder dan 120 mm hebt.
Kies maat L als je een zitbeenafstand van meer dan 120 mm hebt.

Als je de afstand tussen je zitbeentjes nog niet weet, kun je deze zelf meten met bijvoorbeeld een stuk golfkarton, een potlood en een meetlint.

De nummers 1, 2 en 3 geven de grootte en aanwezigheid van een uitsparing in het zadel aan en zijn gebaseerd op de individuele bekkenrotatie. Een mogelijke leidraad: Als je in staat bent om je bekken ver naar voren te draaien op de fiets en daardoor je bovenlichaam comfortabel in een lage positie kunt brengen, duidt dit op een hoge flexibiliteit en zou je maat 3 moeten overwegen. Als je een gemiddelde of lage flexibiliteit hebt, moet je dus maat 2 of 1 kiezen.

1: Gesloten zadel zonder uitsparing – geschikt bij geringe bekkenrotatie.
2: Zadel met kleine uitsparing genaamd ‘Flow’ – geschikt voor gemiddelde bekkenrotatie.
3: Zadel met grote uitsparing genaamd ‘Superflow’ – geschikt voor grote bekkenrotatie.

Je kunt ook meer informatie vinden bij Selle Italia: https://de.selleitalia.com/size-guide/

Eigenschappen
Trapzadel:
Nee
Carbon rail:
Nee
met opening:
Ja
Artikelnr. van de fabrikant:
308187-001
GTIN:
8030282544925
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.