ALL YEAR WOOL SOCKS fietssokken

Abstract SKU
2712477
SKU
233167502
Abstract Product Id
156302
Concrete Product Id
628453
Voorraad beperkt
ALL YEAR WOOL SOCKS fietssokken
ALL YEAR WOOL SOCKS fietssokken
ALL YEAR WOOL SOCKS fietssokken
ALL YEAR WOOL SOCKS fietssokken

VAUDE ALL YEAR WOOL SOCKS fietssokken

12,15 € Adviesprijs € 16,00

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 233167502

Kleur cassis

Maat

Maattabel
Details

De ALL YEAR WOOL SOCKS van VAUDE zijn lichte, sneldrogende fietssokken die ideaal zijn om te gravelen.

Details:
• veelzijdig inzetbare, ademende sportsokken, ideaal voor gravelen
• sneldrogend en lichte ECONYL RECYCLING materiaal
• groot aandeel aan WOOL materiaal biobased, zonder MULESING
• overwegend gerecycled polyamide
• MYCLIMATE en GREEN SHAPE product
• multifunctioneel MULTIUSE product
• MADE IN EUROPE

Materiaal: 60% wol, 38% polyamide, 2 % elastaan

Leveringsomvang:
• 1 x VAUDE ALL YEAR WOOL SOCKS (paar)

Highlights & technologieën:

GREEN SHAPE:
Keurmerk van VAUDE voor producten die zeer milieuvriendelijk zijn gefabriceerd. Omdat er wereldwijd geen eenduidige maatstaf voor de beoordeling van 'ecoproducten' bestaat, heeft VAUDE een eigen beoordelingssysteem met de strengste criteria ontwikkeld. GREEN SHAPE producten zijn gemaakt van duurzaam materiaal waarbij grondstoffen worden ontzien. De criteria zijn niet alleen streng, maar worden constant gecontroleerd en betreffen de gehele cyclus van ontwikkeling tot onderhoud en verwerking na het gebruik. doel is het milieu zoveel mogelijk te ontlasten.

MYCLIMATE:
Dit product is klimaatneutraal: de uitstoot veroorzaakt door materiaal, productieproces en verzending is systematisch gereduceerd en volledig gecompenseerd.

ECONYL RECYCLING:
Voor dit product gebruikt VAUDE deels een robuust, licht en sneldrogend polyamidegaren. Dit wordt geproduceerd in een upcyclingproces van gebruikte nylonmaterialen, waaronder visnetten - gecertificeerd volgens de Global Recycling Standard. Door het ECONYL regeneratiesysteem worden de oceanen schoner en blijven waardevolle hulpbronnen bespaard.

WOOL:
Dit product bestaat deels of volledig uit wol. VAUDE gebruikt uitsluitend mulesing-vrije wol.

MULESING:
Mulesing is een in Australië wijdverbreide operatieve ingreep, die wordt toegepast in de schapenhouderij voor de productie van wol. Bij deze procedure wordt de gevoelige huid op het achterste van lammeren, die door het fokken veel rimpels vertoont, met een scherp mes en meestal zonder verdoving afgesneden.
De wol in dit product is afkomstig van schapen waarbij dit niet is gebeurd. Hiermee wordt een statement gemaakt tegen deze martelmethode.

GERECYCLED POLYAMIDE:
De stoffen worden gemaakt van gerecycled polyamide dat wordt gewonnen in een upcycling-proces van bijv. gebruikte visnetten.

STRETCH:
De hoge elasticiteit van het materiaal wordt door het aandeel elastaan of door de manier van breien c.q. weven van het materiaal bereikt. Door de rekbaarheid van het materiaal wordt het draagcomfort en de performance van het kledingstuk vergroot omdat het zeer veel bewegingsvrijheid biedt.

MULTIUSE:
Leef meer, consumeer minder! De MULTIUSE producten van VAUDE zijn multifunctioneel en kunnen voor verschillende activiteiten worden gebruikt. Zo kun je optimaal van de natuur genieten, ben je op alles voorbereid en verklein je bovendien je ecologische voetafdruk.

MADE IN EUROPE:
Dit artikel is in Europa vervaardigd.



Eigenschappen
Artikelnr. van de fabrikant:
43152 190
GTIN:
4062218592865
Beoordelingen 2
(1)
(0)
(0)
(0)
(1)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.

(2)

Artikel beoordelen

ALL YEAR WOOL SOCKS fietssokken

Kleur: 
wave
Maat:
39-41
Besitze inzwischen mehrere Paare davon. Riechen nicht, lassen sich gut waschen und halten warm, ganzjährig für mich allerdings zu warm.

ALL YEAR WOOL SOCKS fietssokken

Kleur: 
dark sea
Maat:
42-44
Die Socken sahen anfangs gut aus und das Material fühlte sich auch gut an. 1x kurz getragen, dabei auch alles top. Danach nach Herstellerangabe gewaschen. Die Socken waren sichtbar eingelaufen. Größe passte noch gerade, aber beim Anziehen entstand ein Loch. Die Qualität lässt leider zu wünschen übrig. Leider rausgeschmissenes Geld.