Abstract SKU
2711353
SKU
233031401
Abstract Product Id
154737
Concrete Product Id
624969
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer
Edge® 1040 GPS-fietscomputer

Garmin Edge® 1040 GPS-fietscomputer

541,91 € Adviesprijs € 599,99

Prijs incl. btw excl. € 2,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 233031401

Levertijd 4 - 8 werkdagen

Store beschikbaarheid

Details

Sneller, verder, hoger – overal waar je maar wilt.
Als de krachtige opvolger van de 1030 is de Edge® 1040 de ster aan de hemel van GARMIN's gps-fietscomputers. Op het transflectieve 3,5" display met hoge resolutie kun je instellingen aanpassen, intuïtief met een vingerbeweging door de gewenste gegevensweergaven scrollen of wereldwijd feilloos navigeren door de multifrequentie-ontvangst van wereldwijde satellietsystemen. Populariteitskaarten adviseren uit miljarden kilometers de meest gereden routes aan voor wegfietsen, gravelbikes, trekkingfietsen of MTB’s. Registreer nauwkeurig jouw mobiliteitsgegevens en analyseer vastgelegde rit- en prestatiegegevens.

Met gps-ontvanger, hoogtemeter bewegingssensoren is de Edge® 1040 in staat alle belangrijke data weer te geven, te analyseren en overzichtelijk te organiseren. Ontdek nieuwe manieren om performance en uithoudingsvermogen te verbeteren door optionele sensoren met Power Guide te gebruiken om je krachtinput te controleren en met Stamina je resterende energie in de gaten te houden. Stel je persoonlijke sterke en zwakke punten vast en ontvang feedback over de vereisten van de geplande route. Je kunt Livetracks, profielinstellingen en de verbinding van sensoren direct vanaf het apparaat bedienen.

De GARMIN Edge® 1040 GPS-fietscomputer maakt indruk met een enorme prestatieveelvoud, trendsettende compatibiliteit en eersteklas gebruiksgemak - gemaakt door professionals voor professionals.


Haal alles uit jezelf!

• REALTIME STAMINA: Deze functie volgt jouw prestaties en toont hoeveel energie je tijdens fysieke activiteiten beschikbaar hebt. Zo voorkom je vroegtijdige uitputting.
• CYCLING ABILITY EN KOERSVEREISTEN*: Bepaal je sterke punten als fietser, richt je op verbetering en bereid je voor op de vereisten van een specifieke koers.
• POWER GUIDE*: Aanbevolen vermogensdoelen kunnen je helpen je inspanningen gedurende een koers te beheren.
• DYNAMISCHE PRESTATIEMETING*: Krijg meer inzicht in hoe jouw lichaam reageert op je training. Krijg inzicht in VO2 Max, hersteltijd, trainingsbelasting, training load focus en meer.
• TRAININGSSTATUS: Met behulp van indicatoren zoals HRV-status, je recente trainingsgeschiedenis en prestaties krijg je eenvoudig inzicht in je algehele inspanning. Je weet al of je je vorm opbouwt tijdens de training, in topvorm bent of moe bent.
• WEDSTRIJDTRAINING: Met trainingstips en dagelijkse trainingsaanbevelingen ben je altijd goed voorbereid op je volgende wedstrijd. Je kunt de dagelijkse trainingsaanbevelingen voor de hele week ook bekijken in de kalender van de GARMIN Connect™ app of op je fietscomputer. De aanbevelingen zijn aangepast aan je prestaties en herstel en aan de vereisten van de volgende evenementen.
• INTENSITEITSMINUTEN*: Hoe hard heb je getraind? Je GARMIN fietscomputer vertelt je wanneer je de intensiteitsminuten voor elke activiteit hebt gekregen.
• DAGELIJKSE AANBEVOLEN WORKOUT: Ontvang dagelijkse trainingsaanbevelingen die rekening houden met jezelf en je fitnessniveau en gebaseerd zijn op je huidige trainingsbelasting en VO2max.
• SYNCHRONISEER TRAININGPLANNEN: Ontvang trainingsplannen voor binnen en buiten via de app voor je GARMIN Connect™ smart device of synchroniseer ze naadloos vanuit andere apps zoals de TrainingPeaks® app. Bovendien krijg je herinneringen om een gemiste training in te halen.
• HOOGTE- EN HITTE-ACCLIMATISATIE: Kijk hoe je lichaam zich aanpast aan de huidige hoogte of hitte. De informatie is gebaseerd op je gezondheidsgegevens.
• CLIMBPRO: Bekijk automatisch de resterende stijging en helling wanneer je klimt terwijl je een route of koers volgt. Zo kun jij je inspanning meten en zien wat je nog te wachten staat. Je kunt zelfs je klimtochten opslaan om die na de rit te bekijken op je toestel of in de GARMIN Connect™ app.
• VOEDINGS- EN HYDRATIEWAARSCHUWINGEN: Krijg het inzicht dat je nodig hebt om kilometer na kilometer vol energie te zitten. Jouw fietscomputer waarschuwt je wanneer het tijd is om te drinken of te eten.
• FIETSDYNAMICA*: Profiteer van geavanceerde fietssgegevens die je laten zien hoe jouw prestaties veranderen op basis van variabele omstandigheden, zoals positie, fietsinstelling, ritduur en meer.
• MTB DYNAMICS: Sla details van elke tocht op met mountainbike-meetwaarden evenals speciale gegevens over Grit® en Flow™. Zo kun je nagaan hoe lastig een trail is en hoe vloeiend je rijstijl bij bergtochten en kun je jezelf de volgende keer kunt verbeteren.
• INTEGRATIE MET ELEKTRONISCHE SCHAKELGROEPEN: Gebruik de shifters van compatibele elektronische groepsets (SHIMANO Di2 of SRAM RED AXS™) om de instellingen van je Edge® te bedienen en bijvoorbeeld door gegevenspagina's te bladeren.


Ontdek grandioze plaatsen!

• MULTI-BAND GNSS: Krijg een nauwkeurigere positie, ook in dalen en tussen de huizen. Ondersteuning van meerdere wereldwijde navigatiesatellietsystemen (gps, GLONASS en Galileo) zorgt ervoor dat jij beter je weg vindt dan met alleen gps.
• SPECIFIEKE KAARTEN VOOR DIVERSE RITTYPEN: Fiets als een local, wat voor fiets je ook hebt. Met verbeterde kaarten waarop populaire wegen en trails staan aangegeven. Plus doorzoekbare nuttige punten (POI's).
• TRAILFORKS APP: Met navigeerbare wereldwijde MTB-routegegevens en POI's van Trailforks kun je eenvoudig trails zoeken op je fietscomputer. Of download de Trailforks app om je geplande routes over te zetten vanaf de Trailforks website.
• FORKSIGHT MODUS: Deze optie geeft automatisch de naderende splitsingen in de trail weer. Zo kun je zien waar je bent in het netwerk van trails/tracks.
• AFSLAG-VOOR-AFSLAG AANWIJZINGEN: Nooit meer verdwalen met afslag-voor-afslag aanwijzingen en waarschuwingen die je informeren over komende afslagen. Bereik je doel ontspannen en veilig.
• OFF-COURSE HERBEREKENING: Je kunt de routebegeleiding en koersfoutmeldingen onderbreken wanneer je van de koers afwijkt om het gebied te verkennen. Wanneer je weer verder wilt met je rit, wijst je fietscomputer je de weg.
• PIN DROP NAVIGATION: Selecteer een punt in de iOS Maps app op je iPhone® en stuur de positie direct naar je compatibele GARMIN fietscomputer via de GARMIN Connect™ app. Ontvang een route en navigeer naar de positie.
• COMPATIBEL MET SHIMANO STEPS EBIKE SYSTEEM: Bekijk een speciaal e-bike statusscherm, gegevensvelden en ondersteuning voor systeemstatus- en waarschuwingsberichten. Bekijk zelfs de ondersteuning, de versnelling, de batterijduur en meer tijdens het fietsen.


Bescherm jezelf en je fiets.

• COMPATIBILITEIT MET INREACH® TOESTELLEN: Blijf verbonden, waar je ook rijdt, door de fietscomputer te koppelen met een compatibel inReach toestel (actief satellietabonnement noodzakelijk). Lees en beantwoord berichten, deel reisgegevens en activeer interactieve SOS-alarmen.
• VARIA™ COMPATIBILITEIT: Koppel je fietscomputer met de Varia™ radar en/of de Varia™ fietsverlichting om er zeker van te zijn dat je genoeg ziet en goed gezien wordt door anderen.
• ONGEVALSDETECTIE*: Deze fietscomputer verzendt automatisch een bericht met je locatie naar vooraf ingestelde contactpersonen voor noodgevallen als er een incident wordt gedetecteerd.
• FIETSALARM TEGEN DIEFSTAL*: Het met een pincode beveiligde fietsalarm waarschuwt je op je smartphone als jouw fiets wordt verplaatst wanneer je wat bent gaan drinken of een pitstop maakt.
• GROEPSBERICHTEN*: Blijf connected met je fietsmaten als je even bent gelost.
• GROUPTRACK FUNCTIE*: Houd je reisgenoten in de gaten, zelfs als je ze uit het zicht verliest- en laat ze jou in de gaten houden. Met GroupTrack kunt u maximaal 50 vrienden tegelijk in de gaten houden.


Blijf in contact!

• GROUPRIDE: Plan een GroupRide en deel vervolgens een code om de route en andere informatie te bekijken op compatibele Edge-apparaten.
• MUZIEKFUNCTIES**: Bedien je muziek op de trail of op de hometrainer. Koppel de Edge met je smartphone om je muziek direct op de fietscomputer te bedienen.
• MEER FUNCTIES VOOR E-BIKETOCHTEN: Sluit je compatibele e-bike aan via ANT®- of ANT+®-technologie. Je kunt dan aangepaste gegevens van de e-bike bekijken, de motorondersteuning aanpassen en zelfs de resterende actieradius zien op basis van de geplande route.
• SMART NOTIFICATIONS**: Ontvang sms-berichten en waarschuwingen rechtstreeks op je fietscomputer toestel wanneer deze is gekoppeld met je compatibele smartphone.
• SYNCHRONISEER MET GARMIN CONNECT™: De Garmin Connect™ app is de thuisbasis van een actieve online community waarmee je onderweg contact kunt maken en wedstrijdjes kunt houden, en zelfs je triomfen kunt delen via sociale media.
• LIVE EVENTVRIJGAVE**: Als je fietscomputer gekoppeld is aan je smartphone, kun je automatisch live updates over je tocht naar je geliefden sturen. Terwijl je een goed gevecht levert, blijven ze op de hoogte van je snelheid, de kilometers die je al hebt afgelegd en meer.
• BERICHTEN VAN TOESCHOUWERS**: Koppel je fietscomputer met je smartphone en krijg motivatie tijdens de race dankzij meldingen van familie en vrienden.
• CONNECT IQ™-STORE: Download displayontwerpen, gegevensvelden en apps naar je gekoppelde fietscomputer.
• COMPATIBILITEIT MET SMART TRAINERS: Verbind je fietscomputer met een Tacx® fietstrainer zodat je kunt trainen wanneer en waar je maar wilt.
• AUTOMATISCHE CONFIGURATIE Je kunt in een handomdraai gaan rijden, in plaats van tijd te verspillen aan het configureren van instellingen. Ontvang vooraf ingevulde aangepaste rijprofielen op basis van je vorige Edge fietscomputer, rittypen of sensoren. Eenmaal op je Edge kun je jouw ritprofielen, schermen en datavelden direct vanaf je toestel of compatibele smartphone beheren.

Let op:
** In combinatie met compatibele sensoren (apart verkrijgbaar).
** Verbinding met een compatibele smartphone noodzakelijk. Vereisten en beperkingen voor veiligheids- en traceerfuncties op Garmin.com/safety.
***de accuduur is afhankelijk van het gebruik en de instellingen.


Sensoren:
• gps
• GLONASS
• Galileo
• barometrische hoogtemeter
• gyroscoop
• acceleratiemeter
• omgevingslichtsensor
• multiband GNSS
• magnetometer

Dagelijkse smart-functies (vereist in sommige gevallen een smartphoneverbinding):
• Smart Notifications
• SMS-antwoord / oproep via SMS weigeren (alleen Android™)
• weer
• Real-time synchronisatie van instellingen met GARMIN Connect™ Mobile
• muziekfuncties (smartphone-aansturing)
• Virb® afstandsbediening
• Smart Trainer-bediening
• smartphone-compatibiliteit: iPhone®, Android™

Veiligheids- en trackingfuncties (verbinding met smartphone nodig):
• hulp in noodgevallen
• Livetrack
• Grouptrack
• GroupRide (Cycling)
• berichten van bestuurder aan bestuurder
• gebeurtenisdetectie (ook off-road)
• zoeken in Edge®
• fietsalarm
• weerwaarschuwingen
• compatibel met INREACH®:

Activiteitsfuncties:
• calorieverbruik
• intensiteitsminuten

Trainings-, plannings- en analysefuncties:
• aanpasbare datavelden
• trainingsplanningen downloadbaar
• dagelijkse aanbevolen workouts
• primaire en secundaire trainingsdoelen
• Auto Pause®
• intervaltraining
• uitgebreide trainingsfuncties
• Auto Lap®
• VO2Max
• trainingsconditie (fietsen)
• trainingsbelasting (fietsen)
• trainingsbelastingsfocus (fietsen)
• stamina gegevens in real time
• analyse cycling ability
• analyse van route-eisen
• training effect
• hersteladvies
• Virtual Partner
• Virtual Racer™
• segmenten
• automatisch aanpassen van de weergave
• Physio TrueUp
• uniforme trainingstoestand

Outdoor-vrijetijdsfuncties:
• ClimbPro™ klimplanner (fietsen)
• ClimbPro™ met geplande routes
• ClimbPro™ zonder geplande routes

Fietsfuncties:
• fietskaart: voor routing geschikte wegenkaarten voor het fietsen (verschillende regio's voorgeïnstalleerd, meer beschikbaar voor gratis download)
• routes: aantreden tegen eerdere activiteiten
• tijd- of afstandsalarm (als je een van te voren ingestelde waarde bereikt, klinkt een alarm)
• anaerobe drempel op basis van vermogen (FTP) (met compatibele accessoires)
• geavanceerde Cycling Dynamics
• MTB Dynamics
• compatibel met trapfrequentie- en snelheidssensoren
• compatibel met Vector™ en Rally™ (vermogensmeter)
• compatibel met ANT+ vermogensmeters van andere aanbieders
• compatibel met Varia™ radar
• compatibel met Varia™ fietsverlichting
• routeplanner op het apparaat
• positie zoeken op het apparaat
• Power Guide
• TrendLine™ Popularity-Routing
• heatmaps voor populaire routes (racefiets, gravel, trekking, MTB)
• geïntegreerde TrailForks traildatabank
• Pin Drop navigatie vanuit iOS Maps
• E-bike routing

• connectiviteit:
• Edge® afstandsbediening
• Varia™ afstandsbediening
• elektronische versnellingen (ANT+)*
• integratie van Shimano Di2 Synchro Shift
• smart trainer bediening
• SRAM AXS™ integratie
• extern weergave (GARMIN horloges kunnen gegevenspagina's delen met de Edge®)

* Let op:
Bij SHIMANO Di2 is evt. de SHIMANO ANT+ zender SM-EW-WU111 nodig, die in het E-Tube systeem wordt geïntegreerd. (bestelnr. 2238564)


GARMIN Connect™-functies:
• synchronisatie (overdracht van trainingseenheden) via Bluetooth Smart via smartphone of via een kabel met de pc/Mac

• opslaan, analyseren, plannen en doorgeven van activiteiten op de sociale netwerken
• Live-Tracking-functie: laat je vrienden en familie in realtime zien waar je bent
• Grouptrack: volg tijdens de activiteit de actuele positie van de groepsleden
• trainingsgegeven uploaden
• trainingsplanningen
• kaartweergave
• dagoverzicht
• diagramoverzichten
• online uitdagingen
• becommentarieer de activiteiten van andere gebruikers

Let op:
smartphone-compatibiliteit van de Garmin Connect™-app (systeemeisen): http://www.garmin.com/de-DE/ble


Garmin Connect IQ™-functies:
• opstellen van individuele beeldschermdesigns, integratie van smartphone-foto‘s als beeldschermachtergrond
• apps en widgets downloaden voor extra functies
• Connect IQ™-Shop op het apparaat
• datavelden aanpassen


Technische gegevens:
• display: transflectief TFT-kleurendisplay
• displayformaat: 3,5" (8,9 cm)
• displayresolutie: 282 x 470 pixels
• accu: geïntegreerde li-ion accu
• compatibel met GARMIN Charge Power Pack (bestelnr. 2265666)
• bediening: touchscreen + drie knoppen
• compatibel met ANT+ en Bluetooth smart (BLE) sensoren
• interfaces: Bluetooth®, ANT+®, WLAN
• beschermingsklasse: IPX7 (waterdicht tegen tijdelijke onderdompeling)
• bedrijfstemperatuur van -20 °C tot +60 °C
• laadtemperatuur: 0 ºC tot 45 ºC
• afmetingen: ca. 59,3 x 117,6 x 20 mm
• gewicht: ca. 126 g (alleen apparaat)

Kaarten en geheugen:
• mogelijkheid om kaarten toe te voegen: ja
• basiskaart: vooraf geïnstalleerde fietskaart
• intern geheugen: 64 GB
• waypoints: 200
• routes: 100 routes
• activiteitengeheugen: tot 200 uur

Accuduur:
• in multiband gps-modus: tot 35 uur*
• in energiebesparende stand: tot 70 uur*
(de accuduur is afhankelijk van het gebruik en de instellingen).


Leveringsomvang:
• 1 x GARMIN Edge® 1040 gps-fietscomputer
• 1 x GARMIN standaard houder
• 1 x GARMIN aero-combi stuurhouder
• 1 x siliconen hoes zwart
• 1 x laadkabel (USB-stekker NIET meegeleverd)
• 1 x bevestigingsband
• 1 x handleiding voor snelstart
Eigenschappen
Hartslag:
Nee
Met kabel:
Nee
Vermogen in watt:
Nee
Cadans:
Nee
Compatibel met ANT+:
Ja
Bluetooth:
Ja
GPS:
Ja
Navigatie:
Ja
Hoogtemeter:
Ja
Draadloos:
Ja
Smart Notifications:
Ja
Displayverlichting:
Ja
Artikelnr. van de fabrikant:
010-02503-01
GTIN:
753759279684
Beoordelingen 8
(6)
(2)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.

(8)

Artikel beoordelen

Edge® 1040 GPS-fietscomputer

Kleur: 
standaard
Maat:
standaard
Rien a dire c'est une machine de guerre, impossible d'utiliser la totalité des fonctions. C'est pas donné, mais c'est du super matos.

Edge® 1040 GPS-fietscomputer

Kleur: 
standaard
Maat:
standaard
Teurer und sehr großer Radcomputer. Der Vorteil ist die Phänomenale Akkulaufzeit die einen das Laden fast vergessen lassen. Nach einer 350km RTF noch 79% Ladezustand ! Software funktioniert relativ problemlos aber das Userinterface ist der absolute Horror, wie bei Garmin üblich.

Edge® 1040 GPS-fietscomputer

Kleur: 
standaard
Maat:
standaard
1000 km ohne Aufladen ist mal definitiv das Killerfeature. In manchen Prozessen etwas umständlich, schwerer abzulesen, ja, beschissenes Re-Routing - aber der Akku ist unübertroffen!

Edge® 1040 GPS-fietscomputer

Kleur: 
standaard
Maat:
standaard

Edge® 1040 GPS-fietscomputer

Kleur: 
standaard
Maat:
standaard

Edge® 1040 GPS-fietscomputer

Kleur: 
standaard
Maat:
standaard

Edge® 1040 GPS-fietscomputer

Kleur: 
standaard
Maat:
standaard

Edge® 1040 GPS-fietscomputer

Kleur: 
standaard
Maat:
standaard