SYNTAX MIPS fietshelm

Abstract SKU
2674005
SKU
227976301
Abstract Product Id
109290
Concrete Product Id
462936
Goed beoordeeld
SYNTAX MIPS fietshelm
SYNTAX MIPS fietshelm
SYNTAX MIPS fietshelm
SYNTAX MIPS fietshelm
SYNTAX MIPS fietshelm
SYNTAX MIPS fietshelm

GIRO SYNTAX MIPS fietshelm

103,66 € Adviesprijs € 150,00

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 227976301

Kleur matte black

Maat

Details

De SYNTAX MIPS helm van GIRO combineert een diepere afdekking van het hoofd met high-performance features en een strak design. De robuuste buitenkant van polycarbonaat is met behulp van het INMOLD-proces stevig met de EPS-binnenlaag versmolten, wat de duurzaamheid ten goede komt. Het ROC LOC 5 AIR systeem maakt een zeer nauwkeurige aanpassing aan je hoofd mogelijk. Een ander hoogtepunt is het geïntegreerde MIPS-systeem, dat uitstekende bescherming biedt tegen rotatiekrachten bij een schuine impact.

Details:
• uniseks fietshelm voor gebruik op de racefiets
• gemaakt met behulp van de INMOLD technologie
• robuuste, vierdelige polycarbonaat buitenschaal
• lichte, stootdempende EVA binnenschaal
• geventileerd ROC LOC 5 AIR FIT SYSTEM maataanpassingssysteem
• lichte kinbandjes
• uitstekende ventilatie dankzij 25 ventilatieopeningen en WIND TUNNEL VENTILATION ventilatiesysteem
• uitneembaar, wasbaar, antibacterieel COOLFIT binnenwerk
• MIPS systeem reduceert rotatiekrachten

Technische gegevens
• EN1078
• gewicht: ca. 260 g (maat M)

Leveringsomvang:
• 1 x GIRO SYNTAX MIPS fietshelm

Highlights & technologieën:

INMOLD:
De binnenschaal wordt onder hoge druk en grote hitte onder de buitenschaal gespoten om een volledige verbinding te bewerkstelligen. Daardoor is de helm uiterst stabiel en licht.

ROC LOC 5 AIR FIT SYSTEM:
Het verstelmechanisme in een zeer kleine behuizing is heel eenvoudig met twee vingers te bedienen. Naast de breedte kan ook de hoogte naar gelieven worden aangepast om een optimale pasvorm mogelijk te maken.

WIND TUNNEL VENTILATION:
Een doordacht ventilatiesysteem van interne kanalen en actieve ventilatieopeningen zorgt ervoor dat koude en frisse lucht om het hoofd wordt geleid en warmte naar buiten wordt weggeleid. Een optimale ventilatie, ook als het er aan intensief aan toe gaat.

COOLFIT:
Dit materiaal transpoort het door zweten ontstane vocht zeer snel af. Hierdoor ademt het zeer goed en zorgt het voor een droog en comfortabel gevoel.

WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een systeem van glijdende vlakken in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te roteren en de hoeveelheid energie van en naar het hoofd te kunnen vertragen of verminderen. Het risico op hoofdletsel door roterende krachten wordt zo gereduceerd.
WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat het hersenweefsel wordt blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen tot gevolg hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.
HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem van glijdende vlakken dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

Eigenschappen
Artikelnr. van de fabrikant:
200223-004
GTIN:
768686180033
Helmfeatures:
MIPS
Beoordelingen 136
(94)
(26)
(10)
(3)
(3)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.

(136)

Artikel beoordelen

SYNTAX MIPS fietshelm

Kleur: 
matte white/silver
Maat:
55-59
Sehr angenehm zu tragen, auch wenn es mal heiß wird. Gewicht aus meiner Sicht gerade noch so ok.

SYNTAX MIPS fietshelm

Kleur: 
matte white/silver
Maat:
59-63
Hatte leider vorne im Übergang ,wo der Kunststoff zusammen kommt (lag im Sichtfeld ) ,fehlte die Genauigkeit. Hätte mich somit immer geärgert...ging zurück, schade.

SYNTAX MIPS fietshelm

Kleur: 
matte black underground
Maat:
59-63
Super Look, tolle Passform und das wichtigste ein angenehmer Tragekomfort auch nach mehreren Stunden.

SYNTAX MIPS fietshelm

Kleur: 
matte midnight bars
Maat:
55-59
Schlechte Passform

SYNTAX MIPS fietshelm

Kleur: 
matte black
Maat:
59-63
Super Helm, Passt für meinen doch etwas größeren Kopf perfekt.

SYNTAX MIPS fietshelm

Kleur: 
highlight yellow/black
Maat:
55-59
Angenehm zu tragender Helm. Leider verstellen sich die Gurte rechts und links sehr schnell (am Dreieck). Mein vorheriger Helm vom selben Hersteller und gleicher Preisklasse hatte hier feststellbare Gurtführungen/-schnallen. Daher ein Stern Abzug,

SYNTAX MIPS fietshelm

Kleur: 
matte black
Maat:
59-63
War mit meinen letzten GIRO- Helmen sehr zufrieden. Nun sollte der neue Helm MIPS haben. Mit diesem Model bin ich noch nicht richtig warm geworden. Das Innenpolster umschließt gefühlt den Kopf als Ring und lässt wenig Luft an die Stirn. (wegen MIPS?) Auch schiebt der Innenring über der Stirn auf die Augenbrauen. Gewicht 339gr in Größe 59-63 ist leider auch schwerer als mein alter Helm. Das Gurtsystem ist (leider) nicht am hinteren Helmende fixiert. Das macht das System zwar flexibel, führt allerdings dazu, dass man bei jedem Helmaufsetzen erst die "Mitte" sucht.

SYNTAX MIPS fietshelm

Kleur: 
matte white/silver
Maat:
55-59
Ich hatte zwei Modelle bestellt und mich dann für das andere teurere Modell von Giro entschieden (konkret
GIRO Aether MIPS Fahrradhelm
Farbe: matte white/silver). Daher ging dieser Helm wieder retour, was jedoch nicht an seiner Qualität, sondern nur an meinen Präferenzen lag.

SYNTAX MIPS fietshelm

Kleur: 
matte black
Maat:
55-59
Richtig geiler Helm! Sitzt angenehm und schön schmales Design. Gerne wieder;)

SYNTAX MIPS fietshelm

Kleur: 
matte white/silver
Maat:
59-63
Bequem und sitzt gut! Macht das was er soll