0 zoekresultaten

High Visibility fietsbroeken - Regenbroeken voor een betere zichtbaarheid

Voor op donkere dagen is het devies ‘zien en gezien worden’. Om in de schemering en het donker op tijd door andere verkeersdeelnemers gezien te worden, bieden wij in ons assortiment verschillende High Visibility regenbroeken aan. Deze houden je niet alleen bij weer en wind droog, maar bieden door de reflecterende elementen ook extra veiligheid in het wegverkeer. Een must-have voor alle forensen en iedereen die ook bij slecht zicht de fiets niet wil laten staan.

In ons assortiment vind je een aanbod aan Hi Vis fietsbroeken met grote reflecterende elementen voor dames en heren van bekende merken zoals VAUDE. Koop nu een Visibility broek in de ROSE webshop!


Waarom je een Visibility fietsbroek zou moeten dragen

Je hebt vast zelf al eens gemerkt hoe slecht je donker geklede voetgangers in de schemering en het donker waar kunt nemen. Vaak zie je ze pas het laatste moment in het licht van de schijnwerpers. Om je eigen veiligheid in het verkeer te verbeteren, vind je in ons assortiment een aanbod aan zogenoemde ‘High Visibility’ fietsbroeken.

Deze wielerbroeken beschikken over grote reflecterende elementen die fel fel oplichten als er een lamp op schijnt. Zo onderscheid je je beter van het donker en ben je voor automobilisten, fietsers en voetgangers vroegtijdiger zichtbaar. Met onze Hi Vis fietsbroeken zit je ook op de donkere dagen veilig op je fiets.

OVERZICHT:
 • Hi Vis regenbroeken beschikken over grote reflecterende prints
 • Reflecterende elementen lichten fel op als er een lamp op schijnt
 • Zo ben je voor andere verkeersdeelnemers vroegtijdiger zichtbaar


Waarop moet je letten bij aankoop van een visibility regenbroek

Fietsers stellen heel andere eisen aan een waterdichte broek dan bijvoorbeeld wandelaars. Door de rijwind wordt het regenwater met meer druk op het bovenmateriaal gedrukt. Daardoor kan vocht sneller in het materiaal binnendringen dan tijdens het wandelen, skiën of joggen het geval is.

Op de fiets is een regenbroek ook aan meer slijtage blootgesteld. Door de constante wrijving met het zadel of in het ergste geval ook met het crankstel, de ketting of de kettingkast, slijt het materiaal sneller. Op de sterk belaste plekken kan het vocht door de wrijving nog sneller binnendringen. Wie een waterdichte regenbroek zoekt, moet erop letten dat de broek speciaal voor de wielersport is ontwikkeld en idealerwijs op de sterke belaste plekken verstevigingen heeft die slijtage tegengaan.

OVERZICHT:
 • Rijwind drukt regen op het materiaal
 • Een regenbroek moet derhalve beter bestand zijn tegen water dan bij andere sporten
 • Door de constante wrijving op het zadel slijt het materiaal sneller
 • Een goede regenbroek beschikt over versterkingen in het zitvlak


Welke regenbroek voor welk gebruiksdoel?

Racefiets

 • De broekspijpen moeten nauwsluitend zijn of over een klittenband beschikken waarmee je de wijdte kunt reguleren zodat er geen contact met de ketting is.
 • Verstevigingen van het zitvlak of rondom de knieën zijn voor een langere levensduur gewenst.
 • Voorgevormde knieën maken veel bewegingsvrijheid mogelijk.
 • Veel ademend vermogen moet gewaarborgd zijn.

MTB

 • De broekspijpen moeten nauwsluitend zijn of over een klittenband beschikken waarmee je de wijdte kunt reguleren.
 • Regenshorts worden steeds populairder.
 • Verstevigingen van het zitvlak of rondom de knieën zijn voor een langere levensduur gewenst.
 • Voorgevormde knieën maken veel bewegingsvrijheid mogelijk.
 • Veel ademend vermogen moet gewaarborgd zijn.

Urban / City / dagelijks gebruik

 • Met lange ritssluitingen en klittenbanden om de wijdte te reguleren kun je de regenbroek snel en eenvoudig aantrekken.
 • Verstevigingen van het zitvlak of rondom de knieën zijn voor een langere levensduur gewenst.
 • Voorgevormde knieën maken veel bewegingsvrijheid mogelijk.
 • Grote reflecterende elementen maken je beter zichtbaar voor andere verkeersdeelnemers.


Welke maat moet ik kiezen?

In de regel zitten hi vis regenbroeken goed in de maat je altijd draagt. De fabrikant heeft er rekening mee gehouden dat de broek over een fietsbroek of jeans gedragen wordt. Je hoeft de broek normaalgesproken dus niet in een maat groter te bestellen.

Enkele merken hebben bovendien verschillende modellen met extra korte of extra lang broekspijpen. Hier vind je alle regenbroeken uit ons assortiment.


Welke waterkolom heb ik nodig?

Om ook op regenachtig of stormachtige dagen niet te huis te hoeven blijven, beschikken onze hi vis regenbroeken over een geïntegreerde membraan. Dit is een weersbestendige kunststoflaag die aan de boven- en onderlaag is vastgelast. De microporiën in de membraan zijn zo microscopisch klein dat er van buiten geen waterdruppels in het materiaal kunnen binnendringen. Waterdamp dat door zweten ontstaat kan echter ongehinderd het oppervlak bereiken. De membraan is derhalve zowel waterdicht en ademend.

Er zijn ontelbare soorten membranen met microperforaties met verschillende maten en eigenschappen. De membranen onderscheiden zich ook wat betreft waterdoorlatendheid. Dit is de zogenoemde ‘waterkolom’ - de graadmeter voor de mate van waterdoorlatendheid van een materiaal inclusief de membraan. Bij de test wordt een cilinder verticaal op het materiaal geplaatst en geleidelijk met water gevuld. De hoeveelheid water die het materiaal uithoudt zonder dat het water door het materiaal komt, is de maximale waterkolom van het materiaal.

Volgens de Europese norm DIN EN 343:2010-05 (beschermende kleding tegen regen) moet een materiaal minstens een waterkolom van 800 mm hebben, om in “waterdicht klasse 2“ ingedeeld te kunnen worden. Alles wat onder deze magische grens ligt, is slechts waterafstotend, wat betekent dat het materiaal naar verloop van tijd water opneemt. Aan het maximum zijn geen grenzen gesteld. De verschillenden merken bieden tegen elkaar op met waarden tot 30.000 mm.

Vooral voor fietsers die met stevige rijwind te maken hebben, is een hoge waterkolom aan te bevelen, omdat de regen met grote kracht op het materiaal drukt. Ook een goed ademend vermogen is bij sportieve tochten aan te bevelen.

Bekende membranen voor een goede waterdichte broek zijn bijvoorbeeld GORE-TEX van GORE, VAUDE CEPLEX ACTIVE, VAUDE SYMPATEX en JACK WOLFSKIN TEXAPORE.

Belangrijk is het bovendien bij waterdichte membranen dat ook de naden en ritssluitingen tegen de regen bestand zijn. Daarvoor worden ze in de regel gelast zodat hier geen water binnen kan dringen.

Naast de membraan beschikken de meeste regenbroeken bovendien over een oppervlaktebehandeling, vaak ook DWR voor ‘durable water repellent’ genoemd. Het bovenmateriaal wordt in dat geval op een speciale manier behandeld. Door de coating kan water niet in het materiaal binnendringen en druppelt het aan het oppervlak naar beneden. De oppervlaktebehandeling slijt in tegenstelling tot een membraan echter naar verloop van tijd, zodat je regelmatig opnieuw met sprays of wasmiddel moet impregneren.

OVERZICHT:
 • Een membraan is een weersbestendige kunststoflaag
 • Regendruppels kunnen vanaf de buitenkant niet in het materiaal binnendringen
 • Door de microperforaties in het membraan kan waterdamp naar buiten ontsnappen
 • Membranen onderscheiden zich door waterdichtheid en ademend vermogen
 • Voor fietsers is een hoge waterkolom en veel ademend vermogen aan te bevelen
 • Een extra DWR behandeling laat water en vuil van het materiaal druppelen
 • Het regelmatig impregneren van functionele kleding is aanbevelingswaardig
 • Naden en ritssluitingen moeten gelast zijn


Welke features nog meer interessant voor jou kunnen zijn

 • Ritssluiting aan de zijkant - wie zijn reflecterende regenbroek onderweg snel over een ander broek aan wil trekken, komt niet om lange ritssluitingen heen. Ze helpen je ook de regenbroek over schoenen heen aan te kunnen trekken. Afhankelijk van het model kunnen de ritssluitingen in lengte variëren. Vooral praktisch zijn broeken waarbij de ritssluitingen tot de knieën of zelfs tot de dijbenen komen.
 • Reflectoren - of je nu in de zomer of winter, op de MTB, racefiets of city bike onderweg bent - reflecterende elementen op je broek zijn vooral bij tochten in het donker en de schemering zeer aan te bevelen. Je moet er vooral op letten dat de reflecterende elementen hoogwaardig zijn en waar mogelijk 360° zichtbaarheid garanderen.
 • Neon kleuren - om beter waarneembaar te zijn, moet je in de schemering en het donker duidelijk te onderscheiden zijn. Ook de kleur van de kleding speelt hierbij een rol. Een opvallend neongeel of andere neonkleuren zijn ook bij slecht lichtomstandigheden goed zichtbaar.


Om je outfit te complementeren mogen natuurlijk ook de passende fietsjas evenals accessoires in opvallende neonkleuren en met grote reflecterende elementen niet ontbreken. Bekijk hier ons complete assortiment aan visibility fietskleding.

In ons assortiment vind je een aanbod aan Hi Vis fietsbroeken met grote reflecterende elementen voor dames en heren van bekende merken zoals VAUDE. Koop nu een Visibility broek in de ROSE webshop!