Gravel schakelgroepen gids

Waaruit bestaat een gravel-groepset, wat kenmerkt zo’n groep en welke groep is geschikt voor het door jou beoogde gebruiksdoel? Hieronder beantwoorden we al jouw vragen.

Veelzijdige gravel-groepsets voor elk gebruiksdoel

Gravel-groepsets combineren de voordelen van MTB- en racefietsgroepen zodat je tijdens het gravelen voor het schakelen over alles beschikt wat je nodig hebt. De onderdelen van een gravelgroep zijn afgestemd op het rijden op gravel, grind of trails en vormen een doordacht concept voor divers gebruik.

Waaruit bestaat een gravel-groepset?

Een groepset bestaat uit alle onderdelen die tot de aandrijving behoren evenals de remmen. We leggen uit welke onderdelen tot een groepset behoren, waar aan de gravelbike de onderdelen gemonteerd zijn en wat de verschillen tussen de groepsets zijn.

Een groepset is grotendeels verantwoordelijk voor de performance van versnellingen en remmen. De belangrijkste verschillen liggen in de gebruikte technologieën en het materiaal en hebben dus invloed op de kwaliteit en het gewicht van een groep.

Crankstel (A)

Crankstel

De crank is het onderdeel van de fiets waaraan het pedaal is bevestigd en zorgt er, met behulp van het kettingblad, voor dat de trapkracht naar de aandrijving en dus de fiets wordt geleid.Schakel-/remhendelcombinatie (B)

Schakel-/remhendelcombinatie

Je gebruikt de schakel- en remhendelcombinatie van de schakelgroep om de voor- en achterremmen te bedienen en de versnellingen te bedienen.