CALLAN fietshandschoenen met korte vingers

Abstract SKU
2721236
SKU
234412703
Abstract Product Id
267067
Concrete Product Id
695177
Nieuw
CALLAN fietshandschoenen met korte vingers
CALLAN fietshandschoenen met korte vingers
CALLAN fietshandschoenen met korte vingers
CALLAN fietshandschoenen met korte vingers
CALLAN fietshandschoenen met korte vingers
CALLAN fietshandschoenen met korte vingers

ziener CALLAN fietshandschoenen met korte vingers

vanaf 28,42 € Adviesprijs € 29,99

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 234412703

Kleur black

Maat

Maattabel
Details

De CALLAN fietshandschoenen met korte vingers van ziener zijn grotendeels gemaakt van gerecycled materiaal en maken daarmee aanspraak op een toppositie in het assortiment van de fabrikant op het gebied van duurzaamheid. De traceerbare LAVALAN scheerwol in de palm zorgt ook voor langdurig comfort. Natuurlijk hoef je het niet te stellen zonder beproefde ziener-functies zoals de comfortabele THUMBPATCH en de pluizige SWEAT WIPER.

Details:
• comfortabele uniseks fietshandschoenen met een groot aandeel gerecycled materiaal
• handrug met robuust ECONYL RECYCLING materiaal
• ademend AX SUEDE RECYCELD materiaal in de handpalm
• volledige WOOL PAD handpalmvulling met LAVALINE scheerwol
• THUMBPATCH duimlap
• absorberende SWEAT WIPER
• klittenbandsluiting met VELCRO GUARD
• lussen om het uittrekken te vereenvoudigen

Materiaal:
• bovenmateriaal: 78% polyamide (gerecycled), 22% elastaan
• handpalm: 92% polyester (gerecycled), 8% elastaan

Leveringsomvang:
• 1 x ziener CALLAN fietshandschoenen met korte vingers (paar)

Highlights & technologieën:

AX SUEDE GERECYCLED:
Dit PERFORMANCE SUEDE van gerecycled polyester is ademend, sneldrogend en duurzaam. Daardoor biedt dit materiaal veel comfort en voelt het heerlijk aan.

ECONYL RECYCLING:
Het ECONYL garen is gemaakt van gebruikte nylon materialen in een upcycling proces. In vier stappen van redding, regeneratie, heruitgave en herinterpretatie worden afvalproducten zoals visnetten, textielresten en tapijten getransformeerd tot ECONYL. Door het ECONYL regeneratiesysteem worden de oceanen schoner en blijven waardevolle hulpbronnen bespaard.

LAVALAN:
De functionele wattering bestaat grotendeels uit Europese scheerwol. De wol in het product is traceerbaar en is afkomstig van boerderijen in Europa die vertrouwen op een regionale toeleveringsketen en aan de soort aangepaste veehouderij, zonder gebruik te maken van mulesing. Biologisch afbreekbare vezels (polyactide, PLA) gemaakt van hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt om de wol te versterken. Het aandeel PLA varieert naargelang het toepassingsgebied van de vulling: lavalan – the wool insulation.
LAVALAN wol voldoet ook aan de OEKO-TEX STANDARD 100:
Dit product is gecertificeerd volgens Oeko-Tex®-standaard Confidence in Textiles, wat wil zeggen dat het volgens Standard 100 by Oeko-Tex op schadelijke stoffen is getest. Dit product voldoet aan de actuele menselijke ecologische eisen: geen kankerverwekkende inhoudsstoffen, geen formaldehyde, vrij van allergene kleurstoffen, huidvriendelijk pH-waarde.

MULESING:
Mulesing is een in Australië wijdverbreide operatieve ingreep, die wordt toegepast in de schapenhouderij voor de productie van wol. Bij deze procedure wordt de gevoelige huid op het achterste van lammeren, die door het fokken veel rimpels vertoont, met een scherp mes en meestal zonder verdoving afgesneden.
De wol in dit product is afkomstig van schapen waarbij dit niet is gebeurd. Hiermee wordt een statement gemaakt tegen deze martelmethode.

SWEAT WIPER:
Insert van zeer absorberend materiaal om vocht mee af te vegen.

THUMBPATCH:
Speciaal gesneden duimlap die drukpunten op de huid voorkomt.

VELCRO GUARD:
Omzoming aan de scherpe klittenbandrand. Dit om te voorkomen dat het handschoenmateriaal beschadigd raakt en om het bedieningscomfort te vergroten.

WOOL PAD:
De grote handpalmvoering van wasbaar LAVALAN scheerwol zorgt dankzij de ideale dempingseigenschappen voor een comfortabel gevoel op het stuur. Bovendien neemt het materiaal vocht optimaal op en zorgt het voor een uitstekende temperatuurbalans tijdens het fietsen.


Eigenschappen
Artikelnr. van de fabrikant:
988244 12
GTIN:
4063833940499
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.