Gravel gids

Op een gravelbike wordt je verlangen naar nieuwe ontdekkingen gewekt en je dorst naar meer avontuur naast de gebaande paden gelest. Geen enkele fiets is zo veelzijdig en toegankelijk voor starters als een gravelbike.

Wat is gravel?

Gravel staat voor veelzijdigheid en de vrijheid om te rijden waar je wilt. Met een gravelbike ervaar je pure onafhankelijkheid. Je ragt ermee over grindpaden en rijdt gecontroleerd over kasseien of verharde veld-, bos- en graspaden. Daar waar het asfalt ophoudt, duik je met een gravelbike in een wereld vol nieuwe offroad ontdekkingen.

Dagelijkse ritjes over grind- en bospaden, woon-werkverkeer waarbij je ook eens graag andere routes uitprobeert of offroad-ritten voor je plezier: gravelbikes geven jou de dagelijkse dosis vrijheid die je nodig hebt.

Ze presenteren zich als comfortabele, veelzijdige trainings- en toerfietsen die zich in nagenoeg alle omstandigheden helemaal op hun gemak voelen. Bij gravelbikes is het vaak mogelijk spatborden en bagagesystemen te bevestigen wat dit type fiets interessant maakt voor forensen.

Het is een feit dat iedereen kan gravelen en er geen reden is om geen gravelbike te bezitten.

De Gravel Geometrie: De speed van en racefietes met het comfort van een mountainbike

De gravelbike heeft de wendbaarheid, de sportiviteit en de langeafstandsperformance van een racefiets en bovendien ook nog enkele heuse MTB-skills. Hij presteert namelijk goed offroad, is enorm flexibel als het op de ondergrond aankomt, heeft grip op onverharde paden en geschikt voor alle weersomstandigheden. En dat is nog lang niet alles.

Het frame is de kern van de gravelbike. Made for adventures.

De zitpositie is bij gravelbikes door een langere balhoofdbuis [C] en bovenbuis [B] duidelijk meer gestrekt dan bij rasechte racefietsen. Een beter overzicht en de meer ontspannen zithouding zorgen voor meer rijcomfort. Met een rechtere zitpositie kun je met gemak vele uren in het zadel doorbrengen. Door een grotere wielbasis [H] is de fiets spoorvast en beschikt hij over veel rijstabiliteit. De verlengde achtervork [G] zorgt voor een rustige loop van de fiets. De geometrie is derhalve uitermate geschikt voor lange afstanden. Het frameconcept vereist een goede compromis tussen wendbaarheid en een rustige loop. Van het rustige karakter profiteer je vooral als je de fiets als pakezel gebruikt. Als de fiets zwaarder beladen is, rijdt hij ook stabiel.

Carbon vs. aluminium

De basis van onze veelzijdige gravelbikes, de BACKROAD AL en de BACKROAD, zijn moderne frames van hoge kwaliteit die zijn gemaakt van aluminium of carbon. Wat is het verschil tussen deze materialen en welke is het juiste voor jouw doeleinden?

Stabiel, sterk aluminium

De BACKROAD AL is onze aluminium gravelbike met een compromisloos design voor een eerlijke prijs. De fiets is stijf, robuust en sterk. Perfect voor beginners en alledaagse helden. Aluminium is minder licht dan carbon, maar het is veel stijver. Aluminium kan tegen een stootje en is minder gevoelig. Omdat het een gravelbike niet aan dempingseigenschappen mag ontbreken, heeft onze aluminium gravelbike een lichte, carbon voorvork die trillingen opvangt.


Buigzaam, comfortabel carbon

De BACKROAD is een lichte, extreem comfortabele en veelzijdige carbon gravelbike voor offroad avonturen. Het zeer hoogwaardige materiaal overtuigt door zijn buigzame, dempende eigenschappen die het comfort duidelijk ten goede komen. Tegelijkertijd bespaart een carbon frame geenszins op stijfheid. Een carbon frame heeft precies de juiste hoeveelheid stijfheid zonder dat dit ten koste gaat van comfort en buigzaamheid. Vooral op rotsachtige paden of onverharde wegen zul je begrijpen waar we het over hebben. De buigzaamheid van het carbon dempt sterke trillingen en zorgt ervoor dat de tractie van de fiets in hobbelige bochten goed is.


Gravel schakelgroepen voor elk type rijder en elk gebruiksdoel.

De groepssets op gravelbikes zijn minstens zo veelzijdig als de gravelbike zelf.

Gravelgroepen combineren de voordelen van MTB- en racefietsgroepen zodat je tijdens het gravelen over alles beschikt wat je op het gebied van schakelen nodig hebt. De groepen zijn robuust, snel en nauwkeurig. Je hebt de keuze tussen een singlespeed en dubbelspeed aandrijving, afhankelijk van het beoogde gebruik.

De bandenvrijheid zorgt voor flexibiliteit en comfort.

Geen enkel onderdeel van de gravelbike is zo belangrijk voor de rijervaring als de banden.

De juiste gravelband is veelzijdig, heeft een geringe rolweerstand, biedt grip en bescherming tegen lekrijden. Door bredere banden heeft de gravelbike goede allroundeigenschappen en komt hij op bijna alle ondergronden goed uit de voeten. Banden tussen 32 en 42 mm breed zijn in deze categorie gangbaar. Ze bieden comfort en controle zodat je zelfs tijdens een lange roadtrip lang en ontspannen in het zadel kunt blijven zitten. Houd bij het kiezen van een band rekening met de vraag waar je met je gravelbike wilt gaan rijden. Rijd je meer op asfalt of knal je liever over grind- en zandpaden en soms door de modder? Het is belangrijk dat de band geschikt is voor het beoogde gebruik.

1 Schwalbe G-One Allround (bandenbreedte: 38 mm)
Asfalt / eenvoudige, onverharde wegen / eenvoudige, droge trails

2 Schwalbe G-One Bite (bandenbreedte: 38 mm)
Offroad / onverharde paden / offroad specialist

3 Continental Terra Trail ProTection (bandenbreedte: 40 mm)
Offroad met stenen en keien / onverharde paden / eenvoudige trails met wortels en stenen

4 Continental Terra Speed (bandenbreedte: 40 mm)
Hoge snelheden op asfalt en zand / offroad met stenen en keien / eenvoudige trails met wortels en stenen

5 WTB Venture Road TCS tanwall (bandenbreedte: 47 mm)
Voor divers offroad gebruik / grind en gravel / adventure roads

Geen avontuur is te groot voor jou. Bikepacking at its best.

Bij de BACKROAD is het mogelijk bidonhouders, anything-cages en tassen te bevestigen. Dat maakt de fiets veelzijdig en buitengewoon geschikt voor epische bikepackingavonturen. Alles wat je nodig hebt is een ROSE gravelbike, de juiste uitrusting, persoonlijke bagage en een verlangen naar eindeloze vrijheid. Tassen pakken en starten maar. Als het nu niet is, wanneer dan wel?


Graveln in adventure style

Wie wil er nu niet goed uitzien op zijn gravelbike? Bij de juiste graveluitrusting hoort ook stijlvolle en functionele fietskleding. Van uitbundig en kleurrijk tot minimaal en onopvallend - bij gravel past alles! Je hebt niet alleen de vrijheid om te rijden waar je wilt, je hebt ook de vrijheid om te dragen wat bij je volgende avontuur past.Er is geen reden om geen gravelbike aan te schaffen. 4 reasons why.

Gravelbikes behoren tot de meest populaire fietsen van het moment. De ROSE BACKROAD heeft zich tot publiekslieveling in de gravelwereld ontwikkeld. Niet alleen onder de renners is hij geliefd, maar ook de experts heeft deze fiets weten te overtuigen.
 • Grenzeloze veelzijdigheid.

  Geen enkele fiets is zo ongelooflijk veelzijdig en geschikt voor starts als de ROSE gravelbike.

 • Enorm veel comfort.

  Onze BACKROAD is een comfortabele metgezel voor trainingssessies en avonturen in de natuur.

 • Publiekslieveling.

  De meervoudig onderscheiden BACKROAD overtuigt op alle vlakken en doet wielrennersharten sneller kloppen.

 • Modern design.

  Onze chique, moderne gravelbike is tussen het grind en zand een lust voor het oog.