MAXX SOLAR ROSE Women Racing - Nieuwe partnerschap met UCI-team

MAXX SOLAR ROSE Women Racing is een Duits dameswielerteam dat de afgelopen jaren al verschillende individuele en teamklassementen in de Bundesliga heeft gewonnen en dit jaar voor het eerst meedoet aan de UCI-wedstrijden. Samen met ROSE zet het team de volgende grote stap in de professionele wielersport.  

Een ambitieus team met grote doelen

Voor het eerste seizoen met een internationale UCI-licentie heeft de ploeg zich ten doel gesteld aan ten minste één World Tour-wedstrijd deel te nemen. De 14 wielrensters gaan de strijd aan op de XLITE 06.

De volgende sporters zijn geregistreerd voor het team en het huidige seizoen: Svenja Betz, Helena Bieber, Katharina Fox, Leila Gschwentner (AT), Katharina Hechler, Amelie Hild (FR), Fabienne Jährig, Lisa Kromm, Olivia Schoppe, Tina Schulz, Jette Simon, Finja Smekal, Michelle Stark (CH) en Lydia Ventker. Het team wordt ondersteund door Sebastian Ventker en Christian Müller als sportief leiders en door Vera Hohlfeld als Team-Representative.

Highlights der Saison

Begin februari vertrekt het team naar Mallorca om zich voor te bereiden op het seizoen. De renners beginnen de wedstrijdmarathon dan direct met een UCI-wedstrijd, de Omloop van het Hageland, een eendaagse wedstrijd in België, gevolgd door de Trofeo Oro in Italië begin maart.

Andere hoogtepunten van het seizoen zijn de Internationale Lotto Thüringen Ladies Tour (DE), Gracia Orlova (CZ), GP Eco-Struct (BE), Trofee Maarten Wynants (BE), Womens Cycling Grand Prix Stuttgart (DE) en de Duitse kampioenschappen in Bad Dürheim.

Passie en prestaties in het vrouwenwielrennen

"Je merkt dat iedereen ervoor gaat en zich wil inzetten om samen het thema vrouwenwielrennen duurzaam te ontwikkelen. De basis is gelegd." (Anatol Sostmann, Director Brand bij ROSE).

Met het nieuwe partnerschap blijft ROSE trouw aan zijn concept. Het doel is zoveel mogelijk mensen bewust te maken van hoeveel spanning en actie de wielerwedstrijden voor vrouwen bieden en met hoeveel enthousiasme en vastberadenheid de professionele wielrensters aan de wielerwedstrijden deelnemen. Voor jonge wielrensters is de stap naar de professionals nog steeds moeilijk. Door het team te steunen wordt het vrouwenwielrennen zichtbaarder en de gelijkheid in de sport bevorderd.

De fiets

content_image-magazin_inspiration-xlite06-duraace-borealis

XLITE

Gemaakt voor speed in elke situatie

vanaf € 3050

bekijk de XLITE

Cyclestories

United in passion

Lees meer

Racefiets gids

Lees meer