POCITO CRANE MIPS fietshelm kinderen

Abstract SKU
2693285
SKU
230562802
Abstract Product Id
135808
Concrete Product Id
566352
Voorraad beperkt
POCITO CRANE MIPS fietshelm kinderen
POCITO CRANE MIPS fietshelm kinderen

POC POCITO CRANE MIPS fietshelm kinderen

101,63 €

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 230562802

Kleur fluorescent yellow/green

Maat

Maattabel Levertijd 4 - 8 werkdagen

Store beschikbaarheid

Details

De POCITO CRANE MIPS kinderhelm van POC is er nu ook met het MIPS-systeem voor nog meer veiligheid. De speciale constructie van twee EPS-binnenschalen met diverse dichtheden en een harde buitenschaal maakt de helm zeer geschikt voor het bikepark of tijdens een tocht in je vrije tijd.

Details:
• veelzijdige kinderhelm gemaakt met INMOLD technologie
• geschikt voor stadsritten, dirt jumps, BMX en familieritjes
• EPS binnenschaal met twee zones met verschillende dichtheid en harde buitenschaal voor extra veiligheid
• de kern van de EPS binnenschaal beschikt over een geringe dikte om de vrijkomende energie bij een val optimaal te kunnen absorberen
• de buitenste laag van de EPS binnenschaal die met de buitenschaal verbonden is is zeer hard en robuust
• verstelsysteem
• met een hand te bedienen kliksluiting
• tien grote ventilatieopeningen
• antibacterieel behandeld POLYGIENE binnenwerk
• MIPS systeem reduceert rotatiekrachten
• reflecterende design-elementen

Technische gegevens:
• CE EN 1078, CPSC 12.03, AS/NZ 2063
• gewicht: ca. 350g (maat M)

Leveringsomvang:
• 1 x POC POCITO CRANE MIPS kinderfietshelm

Highlights & technologieën:

INMOLD:
De binnenschaal wordt onder hoge druk en grote hitte onder de buitenschaal gespoten om een volledige verbinding te bewerkstelligen. Daardoor is de helm uiterst stabiel en licht.

POLYGIENE:
Antibacteriële behandeling van het binnenwerk. Verlengt de levensduur van de helm en minimaliseert het ontstaan van geurtjes.

WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een systeem van glijdende vlakken in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te roteren en de hoeveelheid energie van en naar het hoofd te kunnen vertragen of verminderen. Het risico op hoofdletsel door roterende krachten wordt zo gereduceerd.
WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat het hersenweefsel wordt blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen tot gevolg hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.
HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem van glijdende vlakken dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

Eigenschappen
Artikelnr. van de fabrikant:
10826 8234
GTIN:
7325549887152
Helmfeatures:
MIPS
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.