NETWORK MIPS fietshelm

Abstract SKU
2665559
SKU
233512703
Abstract Product Id
97020
Concrete Product Id
636405
NETWORK MIPS fietshelm
NETWORK MIPS fietshelm
NETWORK MIPS fietshelm
NETWORK MIPS fietshelm
NETWORK MIPS fietshelm
NETWORK MIPS fietshelm
NETWORK MIPS fietshelm
NETWORK MIPS fietshelm

smith optics NETWORK MIPS fietshelm

106,71 € Adviesprijs € 180,00

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 233512703

Kleur matte neon yellow viz

Maat

Details

De NETWORK MIPS van smith optics is een stijlvolle fietshelm die universeel kan worden gebruikt - veelzijdig en prestatiegericht. Het hoogtepunt: de combinatie van schokabsorberend KOROYD-materiaal in strategisch belangrijke zones en het geïntegreerde MIPS-systeem bieden een bijzonder goede bescherming bij een val.
Wanneer de zon en fysieke inspanning je opwarmen, zorgen doordacht geplaatste ventilatieopeningen voor een optimale ventilatie.

Details:
• veelzijdig inzetbare uniseks fietshelm met MIPS-valbescherming, ideaal voor racefiets
• lichte AEROCORE constructie met schokabsorberende KOROYD zones en AIREVAC ventilatiesysteem
• geïntegreerde skeletstructuur versterkt met carbonvezels
• nauwkeurig VAPORFIT verstelsysteem
• geïntegreerde camera- of lampbevestigingsmogelijkheid voor optionele adapter
• 15 geoptimaliseerde ventilatieopeningen
• uitneembare, wasbare, geurneutraliserende ionic+ voering
• opening voor het opbergen van een zonnebril als je hem niet gebruikt
• extreem lichte eenlaagse riem met kliksluiting
• afneembaar, licht stoffen vizier

Technische gegevens:
• EN1078, CPSC
• gewicht: ca. 300 g (maat M)

Leveringsomvang:
• 1 x smith optics SMITH NETWORK MIPS wielerhelm

Highlights & technologieën:

AEROCORE:
De speciale AEROCORE constructie van SMITH OPTICS heeft als doel de luchtcirculatie en temperatuurregeling te verbeteren en tegelijkertijd extra veiligheid te garanderen. De combinatie van een EPS-schaal met schokabsorberende KOROYD-zones en het AIREVAC-ventilatiesysteem zorgt zo voor veiligheid, ademend vermogen en schokbestendigheid.

KOROYD:
Duizenden klein polymeerbuisjes vormen de KOROYD-kern die een zeer goede schokbestendigheid biedt. Het energie-absorberende materiaal is bovendien zeer goed ademend, zodat de temperatuur optimaal wordt gereguleerd en je hoofd tijdens het fietsen langer koel blijft. In de structuur geïntegreerde ventilatiekanalen ondersteunen het AEROCORE-concept.

AIREVAC:
Ventilatieopeningen in het voorste deel van de helm maken een ventilatiestroom mogelijk. Koele lucht kan zo in het ventilatiesysteem komen, overtollige warmte verlaat de helm door de openingen in de achterkant. De constante luchtstroom zorgt voor veel draagcomfort met optimale temperatuurregulatie.

VAPORFIT:
Individueel middels een draaiknop bedienbaar verstelsysteem met 5 cm verstelbereik. Een aanpassing is zowel in de hoogte als in de omvang mogelijk.

WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een systeem van glijdende vlakken in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te roteren en de hoeveelheid energie van en naar het hoofd te kunnen vertragen of verminderen. Het risico op hoofdletsel door roterende krachten wordt zo gereduceerd.

WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat het hersenweefsel wordt blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen tot gevolg hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.

HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem van glijdende vlakken dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

Eigenschappen
Artikelnr. van de fabrikant:
E0073204G5155
GTIN:
716736209876
Helmfeatures:
MIPS
Beoordelingen 2
(2)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.

(2)

Artikel beoordelen

NETWORK MIPS fietshelm

Kleur: 
matte mystic green/black
Maat:
55-59
Top Passform - Sensationelle Farbe

NETWORK MIPS fietshelm

Kleur: 
matte citron/peony
Maat:
59-62

We hebben jouw toestemming nodig om het aanbod van YouTube weer te geven.

Wij maken gebruik van een service van een andere aanbieder om het aanbod van bijvoorbeeld YouTube weer te geven. Deze service kan gegevens over je activiteiten verzamelen. Lees de details en ga akkoord met het gebruik van deze service om de inhoud te kunnen bekijken.