SIGNAL MIPS fietshelm

Abstract SKU
2685453
SKU
229527901
Abstract Product Id
125632
Concrete Product Id
524023
SIGNAL MIPS fietshelm
SIGNAL MIPS fietshelm
SIGNAL MIPS fietshelm
SIGNAL MIPS fietshelm
SIGNAL MIPS fietshelm
SIGNAL MIPS fietshelm

smith optics SIGNAL MIPS fietshelm

58,92 € Adviesprijs € 85,00

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 229527901

Kleur black

Maat

Details

De SIGNAL MIPS van smith optics is een klassieke helm voor dagelijks gebruik. Niet in de laatste plaats dankzij het MIPS impactsysteem, dat de ideale combinatie van veiligheid, comfort en ademend vermogen biedt - perfect voor dagelijkse routes! De strategische ventilatieopeningen zorgen ervoor dat je bril niet beslaat en je hoofd koel blijft. En als je een kop koffie voor jezelf haalt of op weg bent naar kantoor, zorgen de praktische uitsparingen ervoor dat je bril handig is opgeborgen zodat je je handen vrij hebt.
Deze fietshelm is ontwikkeld voor heerlijke dagen op de fiets en voor de dagelijkse rit naar het werk. Hij biedt de bescherming die je nodig hebt, waar je fiets je ook naartoe brengt.

Details:
• klassieke urban helm voor alledaagse tochten
• MIPS systeem reduceert rotatiekrachten bij een val
• lichte IN-MOLD constructie
• nauwkeurig VAPORFIT verstelsysteem
• AIREVAC ventilatiesysteem met 21 geoptimaliseerde ventilatiekanalen
• uitneembare, wasbare, geurneutraliserende antibacteriële binnenvoering
• opening voor het opbergen van een zonnebril als je hem niet gebruikt
• extreem lichte eenlaagse riem met kliksluiting

Technische gegevens:
• gewicht: ca. 300 g (maat M)
• CPSC, CE EN1078, AS/NZS2063

Leveringsomvang:
• 1 x smith optics SMITH SIGNAL MIPS Urban Commuter City fietshelm

Highlights & technologieën:

INMOLD:
De binnenschaal wordt onder hoge druk en grote hitte onder de buitenschaal gespoten om een volledige verbinding te bewerkstelligen. Daardoor is de helm uiterst stabiel en licht.

VAPORFIT:
Individueel middels een draaiknop bedienbaar verstelsysteem met 5 cm verstelbereik. Een aanpassing is zowel in de hoogte als in de omvang mogelijk.

AIREVAC:
Ventilatieopeningen in het voorste deel van de helm maken een ventilatiestroom mogelijk. Koele lucht kan zo in het ventilatiesysteem komen, overtollige warmte verlaat de helm door de openingen in de achterkant. De constante luchtstroom zorgt voor veel draagcomfort met optimale temperatuurregulatie.

WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een systeem van glijdende vlakken in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te roteren en de hoeveelheid energie van en naar het hoofd te kunnen vertragen of verminderen. Het risico op hoofdletsel door roterende krachten wordt zo gereduceerd.

WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat het hersenweefsel wordt blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen tot gevolg hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.

HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem van glijdende vlakken dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

Eigenschappen
GTIN:
716736210193
Artikelnr. van de fabrikant:
E007409PC5155
Helmfeatures:
MIPS
Beoordelingen 9
(5)
(2)
(1)
(0)
(1)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.

(9)

Artikel beoordelen

SIGNAL MIPS fietshelm

Kleur: 
neon yellow
Maat:
55-59
Enorm preisgünstiger MIPS Helm. Sehr angenehm zu tragen. Die "Brillenablage" ist eher ... schwierig. Kann auch an meiner Brille liegen.

SIGNAL MIPS fietshelm

Kleur: 
french navy
Maat:
59-61
Passt gut, sieht gut aus. Allerdings ist im Vergleich zu anderen Helmen, die ich nutze, die Belüftung geringer und die Auflagefläche größer, so dass ich mehr schwitze.

SIGNAL MIPS fietshelm

Kleur: 
rise
Maat:
55-59
Fahre ich jetzt schon seit einiger Zeit auf meinem Kopf spazieren. Gut einstellbar, bequem, funktional. Für den Preis unschlagbar

SIGNAL MIPS fietshelm

Kleur: 
rise
Maat:
59-61
Konstruktionsbedingt (MIPS) wohl nicht die eleganteste und schnittigste Form, sitzt aber gut.

SIGNAL MIPS fietshelm

Kleur: 
cloudgrey
Maat:
55-59
Passt nicht

SIGNAL MIPS fietshelm

Kleur: 
cloudgrey
Maat:
55-59
Sitzt und sieht gut aus. Wirkt recht schlank und man hat die Möglichkeit eine Cap darunter zu tragen.
Wer grössentechnisch auf der Kippe steht: lieber den größeren nehmen.

SIGNAL MIPS fietshelm

Kleur: 
pool
Maat:
55-59

SIGNAL MIPS fietshelm

Kleur: 
cloudgrey
Maat:
55-59

SIGNAL MIPS fietshelm

Kleur: 
rise
Maat:
55-59

We hebben jouw toestemming nodig om het aanbod van YouTube weer te geven.

Wij maken gebruik van een service van een andere aanbieder om het aanbod van bijvoorbeeld YouTube weer te geven. Deze service kan gegevens over je activiteiten verzamelen. Lees de details en ga akkoord met het gebruik van deze service om de inhoud te kunnen bekijken.