Abstract SKU
2722905
SKU
234616001
Abstract Product Id
268689
Concrete Product Id
698881
Nieuw
Voorraad beperkt
TRIAD MIPS racehelm
TRIAD MIPS racehelm
TRIAD MIPS racehelm
TRIAD MIPS racehelm
TRIAD MIPS racehelm
TRIAD MIPS racehelm

smith optics TRIAD MIPS racehelm

188,06 €

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 234616001

Kleur gloss white/matte white

Maat

Maattabel
Details

Of je nu onderweg bent voor een gerichte training, een routineritje maakt om fit te blijven of gewoon voor je plezier op de fiets bent gestapt, de TRIAD MIPS fietshelm van smith optics beschermt je op de weg met geïntegreerde MIPS-impacttechnologie en nauwkeurig instelbaar comfort. De combinatie van ZONAL KOROYD en MIPS helpt ervoor te zorgen dat schokken en roterende krachten zo effectief mogelijk worden geabsorbeerd bij een ongeluk. Dankzij het slimme VAPORFIT-systeem kan de fietshelm op elk moment nauwkeurig worden afgesteld door aan een draaiknop te draaien. De MIPS-laag is geïntegreerd in het Fit-systeem voor een comfortabele, aansluitende pasvorm die de hele dag goed aanvoelt. Talrijke geïntegreerde ventilatieopeningen met luchtkanalen aan de binnenkant zorgen voor een maximale luchtstroom, zodat je hoofd koel blijft en je bril niet beslaat. Kleine details zoals de ingebouwde opbergmogelijkheid voor een sportbril, insectengaas en een smalle riemverdeler maken een klein maar belangrijk verschil voor nog meer comfort onderweg.

Details:
• veelzijdige, uniseks halfschaal Road-fietshelm
• ideaal voor zowel racefietsen als gravel of XC MTB's
• gemaakt met MIPS-Brain-Protection-System voor uitstekende bescherming
• strategisch geplaatst, schokabsorberend ZONAL KOROYD voor nog meer bescherming en lichtheid
• stabiele en lichte IN-MOLD constructie
• het VAPORFIT verstelsysteem biedt verstelmogelijkheden van 270 graden met behulp van een draaiwiel
• AIREVAC-ventilatiesysteem met 19 openingen voor optimale ventilatie
• lichtgewicht, in lengte verstelbaar kindbandsysteem
• insectengaas houdt vervelend indringers buiten de helm
• opbergmogelijkheid voor een sportbril, voor optimale integratie met SMITH brillen

Technische gegevens:
• CPSC, CE EN 1078, AS/NZS2063
• gewicht: ca. 290 g (maat M)

Leveringsomvang:
• 1 x smith optics SMITH TRIAD MIPS racefietshelm
• 1 x helmzak met trekkoord

Highlights & technologieën:

WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een systeem van glijdende vlakken in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te roteren en de hoeveelheid energie van en naar het hoofd te kunnen vertragen of verminderen. Het risico op hoofdletsel door roterende krachten wordt zo gereduceerd.

WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat het hersenweefsel wordt blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen tot gevolg hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.

HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem van glijdende vlakken dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

ZONAL KOROYD:
Duizenden kleine en zeer lichte polymeerbuisjes zijn strategisch geplaatst om ideale schokbestendigheid te bieden op belangrijke plaatsen. Het energie-absorberende materiaal is bovendien zeer goed ademend, zodat de temperatuur optimaal wordt gereguleerd en je hoofd tijdens het fietsen langer koel blijft. In de structuur geïntegreerde ventilatiekanalen ondersteunen ventilatieconcept.

IN-MOLD:
Bij deze constructie wordt de robuuste polycarbonaat buitenschaal tijdens het opschuimen van de schokabsorberende EPS-binnenschaal in een handeling met deze binnenschaal verlijmd. De helm wordt hierdoor, zonder extra gewicht, nog robuuster. Door dit productieproces kunnen bovendien duidelijk betere ventilatiesystemen en ventilatieopeningen worden gevormd. Inmold-helmen zijn, in vergelijking met traditionele helmen, hierdoor lichter en hebben duidelijk betere ventilatiesystemen.

VAPORFIT:
Individueel middels een draaiknop bedienbaar verstelsysteem met 5 cm verstelbereik. Een aanpassing is zowel in de hoogte als in de omvang mogelijk.

AIREVAC:
Ventilatieopeningen in het voorste deel van de helm maken een ventilatiestroom mogelijk. Koele lucht kan zo in het ventilatiesysteem komen, overtollige warmte verlaat de helm door de openingen in de achterkant. De constante luchtstroom zorgt voor veel draagcomfort met optimale temperatuurregulatie.

Eigenschappen
Artikelnr. van de fabrikant:
E007543K05155
GTIN:
716736746005
Helmfeatures:
MIPS
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.