Abstract SKU
2713674
SKU
233335901
Abstract Product Id
157469
Concrete Product Id
632305
Voorraad beperkt
POWERDOME MIPS helm
POWERDOME MIPS helm
POWERDOME MIPS helm
POWERDOME MIPS helm
POWERDOME MIPS helm
POWERDOME MIPS helm
POWERDOME MIPS helm
POWERDOME MIPS helm

ABUS POWERDOME MIPS helm

147,39 € Adviesprijs € 159,95

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 233335901

Kleur velvet black

Maat

Maattabel Levertijd 4 - 8 werkdagen

Store beschikbaarheid

Details

De POWERDOME MIPS fietshelm van ABUS combineert succesvolle eigenschappen van de Gamechanger, Airbreaker en Stormchaser modellen met beproefde features van zijn voorganger Aventor. De helm is zeer licht en dankzij het ZOOM ACE-verstelsysteem individueel aan het hoofd aanpasbaar. In totaal 17 ventilatieopeningen zorgen voor een ideale luchtcirculatie in elke rijsituatie, zelfs bij hoge temperaturen. De slimme ventilatie wordt bovendien ondersteund door een slanke luchthapper op de helm: Deze luchthapper is gemodelleerd naar de "powerdome" van high-performance auto's en geeft de helm als functioneel designelement zijn naam.
Een gravelrit, een wegwedstrijd of een onstpannen ronde door de stad: Bij deze helm ligt de nadruk duidelijk op rijplezier. Geen regels, geen dresscode, geen prestatiedruk! De weg is het doel. Met zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is de POWERDOME de optimale racefietshelm voor iedereen.

Details:
• veelzijdige, lichte fietshelm voor o.a. road, gravel en urban
• MIPS-systeem ver rotatiekrachten
• aerodynamisch profiel
• gemaakt met de IN-MOLD technologie, voor een constante verbinding van de buitenschaal
• FLOATING PADDING binnenwerk voor extra beweeglijkheid en ventilatie
• FORCED AIR COOLING met 10 luchtinlaten en 7 luchtuitlaten
• luchthapper voor extra ventilatie en Venturi-effect
• comfortabele FLOW STRAPS voor veel draagcomfort
• nauwkeurig ZOOM ACE-verstelsysteem voor een individuele pasvorm
• verstelsysteem compatibel met paardenstaart
• Made in Italy

Technische gegevens:
• gewicht ca. 260 g (maat M)
• EN1078

Leveringsomvang:
• 1 x ABUS POWERDOME MIPS racehelm

Highlights & technologieën:

MIPS: WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een systeem van glijdende vlakken in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te roteren en de hoeveelheid energie van en naar het hoofd te kunnen vertragen of verminderen. Het risico op hoofdletsel door roterende krachten wordt zo gereduceerd.
WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat het hersenweefsel wordt blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen tot gevolg hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.
HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem van glijdende vlakken dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

IN-MOLD:
De IN-MOLD technologie zorgt voor een langdurige verbinding van de buitenschaal met het stootabsorberende helmmateriaal (EPS). Daarvoor wordt binnenschaal onder hoge druk en grote hitte onder de buitenschaal gespoten om een volledige verbinding te bewerkstelligen. Daardoor is de helm uiterst stabiel en licht.

FORCED AIR COOLING:
Dit is een goed doordacht ventilatiesysteem dat zorgt voor een doeltreffende luchtuitwisseling met gelijktijdige afzuiging en druk en voor een optimaal hoofdklimaat en een verbeterde aerodynamica. De binnenkomende lucht wordt aangezogen, rond het hoofd geleid en via luchtuitlaten weer afgegeven. Dit houdt je hoofd koel, zelfs tijdens intensieve races.

FLOATING PADDING:
Dit is een punctuele bevestiging van het binnenwerk door drie geselecteerde bevestigingspunten. Dit zorgt voor meer beweeglijkheid van het binnenwerk, betere ventilatie en een hoger draagcomfort.

ZOOM ACE:
Nauwkeurige verstelmogelijkheden via een halve ring van twee kunststof componenten voor optimale stabiliteit, vorm en een uitstekende pasvorm. Een slipvrij wieltje maakt de zeer nauwkeurige aanpassing mogelijk. Het verstelsysteem biedt draagsters met lang haar een comfortabel voordeel: De uitsparing in het verstelsysteem biedt genoeg ruimte voor lang haar of een staart.

FLOW STRAPS:
Dit is een aerodynamische, niet klapperende en huidvriendelijke band.


Eigenschappen
Artikelnr. van de fabrikant:
91949
GTIN:
4003318919497
Helmfeatures:
MIPS
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.