VENTRAL AIR MIPS racehelm

SKU
232160101
Abstract Product Id
147156
Concrete Product Id
606719
Voorraad beperkt
VENTRAL AIR MIPS racehelm
VENTRAL AIR MIPS racehelm
VENTRAL AIR MIPS racehelm
VENTRAL AIR MIPS racehelm
VENTRAL AIR MIPS racehelm
VENTRAL AIR MIPS racehelm
VENTRAL AIR MIPS racehelm
VENTRAL AIR MIPS racehelm

POC VENTRAL AIR MIPS racehelm

264,32 €

Prijs incl. btw excl. € 2,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 232160101

Kleur uranium black matt

Maat

Maattabel Levertijd 4-8 dagen

Store beschikbaarheid

Details

De VENTRAL AIR MIPS van POC combineert aerodynamica met ventilatie en veiligheid. Met zijn precieze ventilatieopeningen en interne kanalen die bij zowel lage als hoge snelheden voor ventilatie zorgen, biedt de racefietshelm een uitstekend verkoelend effect over het hele hoofd. Met de steun van het Cannondale-Drapac ProCycling-team en talrijke tests in de windtunnel is de aerodynamica van de helm geoptimaliseerd.
Voor deze helm vertrouwt POC op een robuuste unibody PC-buitenschaal, een resistente EPS-binnenschaal en het MIPS PROTECTION SYSTEM, waardoor de helm je op de weg een goede bescherming biedt. De afsluitende rand bij het achterhoofd helpt luchttrillingen te verminderen.

Details:
• racehelm met robuuste unibody-polycarbonaat buitenschaal
• gemaakt met MIPS INTEGRA BRAIN PROTECTION SYSTEM
• schokdempende EPS-binnenschaal zorgt voor een laag gewicht en bescherming
• aerodynamisch airflow geoptimaliseerd door stroomanalyses
• interne luchtstroomkanalen zorgen voor ventilatie bij hoge en lage snelheden zonder afbreuk te doen aan de aerodynamica
• aerodynamische achterkant helpt luchttrillingen te minimaliseren
• verstelbare riemsysteem met gesp, in de schaal verwerkt
• nauwkeurig aanpasbaar 360° verstelsysteem aan het achterhoofd
• POC Eye Garage bestaande uit twee siliconen pads voor de voorste ventilatieopeningen waarop je een (zonne)bril kunt plaatsen

Technische gegevens:
• EN1078, CPSC 12.03, AS/NZ 2063
• gewicht: ca. 260 g (maat M)

WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een systeem van glijdende vlakken in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te kunnen roteren en de hoeveelheid energie, die naar het hoofd of van het hoofd gaat, te vertragen of te verminderen en op deze manier hoofdletsel door rotatiekrachten te verminderen.

WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat het hersenweefsel wordt blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen tot gevolg hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.

HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem van glijdende vlakken dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

Eigenschappen
Artikelnr. van de fabrikant:
10755 1037
GTIN:
7325549929265
Helmfeatures:
MIPS
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.