Meld je nu aan en fiets op 2 September 2023 90 km voor het goede doel!

Al negen jaar rijden elk jaar honderden amateur- en proffietsers ongeveer 90 km door het Münsterland - voor hun plezier en voor het goede doel.

Koop nu voor € 60,96 een startbewijs en een limited edition MUKO BIKE TOUR jersey 2023 + startbewijs en ondersteun hiermee het onderzoek naar taaislijmziekte. De netto-opbrengst (omzet na aftrek van btw) van de jersey- en startbewijsverkoop gaat voor 100% naar de ’Deutsche Förderungsgesellschaft zur Mukoviszidose-Forschung’ (Duitse stichting voor onderzoek naar taaislijmziekte).

Voor de tocht van dit jaar hebben we een route van 90 km door het mooie Münsterland uitgezet, met stops bij hele interessante locaties. Je wordt daar goed verzorgd, zodat je aangesterkt de tocht kunt vervolgen.

Dit jaar begint de tocht op 2 september 2023 om 10.30 uur bij ROSE BIKETOWN in Bocholt. Van daaruit gaan we naar Raesfeld, waar we na de eerste 28 km om 12:20 uur bij het slot de eerste pauze houden. Je kunt daar uitrusten onder het genot van diverse drankjes, fruit en hapjes. Een half uur later gaan we verder naar Velen. Na 27 km stoppen we 45 minuten bij de manege Nordvelen. Nu we meer dan de helft van de kilometers hebben afgelegd, gaan we langzaam weer richting Bocholt. In Vardingholt heb je 15 minuten de tijd om je energievoorraad aan te vullen voor de laatste kilometers. Na zes uur onderweg te zijn geweest komen we aan bij BIKETOWN en nodigen we je uit om nog even met ons te babbelen en de aankomst te vieren.

Met een gemiddelde snelheid van 21 km/u kan elke fietser het tempo bijhouden, of je nu een trekkingfiets, racefiets of mountainbike hebt. Naast het plezier en de goede stemming die iedereen mag meebrengen, is het ook belangrijk dat we ons tijdens de tocht aan bepaalde regels houden. Deze regels ontvang je bij je fietsshirt en de startplaats.

Zoals altijd hebben we natuurlijk ook weer een entertainmentprogramma samengesteld. Prominenten uit de wereld van sport, entertainment en politiek zullen zoals elk jaar aan de tour deelnemen en staan voor een praatje ter beschikking.
In 2022 hebben we met ca. 550 deelnemers en meer dan 15 sponsoren ongeveer 65.000 euro opgehaald voor het onderzoek naar deze ziekte. Met deze gift wordt het onderzoek van het universitaire ziekenhuis in Münster ondersteund.

Ook zonder deelname aan de tocht kun je iets goed doen en voor € 50,79 het Muko-Bike-Tour jersey aanschaffen. De netto-opbrengst (omzet na aftrek van btw) van de jerseyverkoop wordt voor 100% gedoneerd! Alleen al door de verkoop van jerseys hebben we vorig jaar € 30.000 kunnen inzamelen.

Wat is taaislijmziekte?

Taaislijmziekte (cystische fibrose) is een ongeneeslijke, erfelijke ziekte. Door een gendefect is de stofwisseling verstoord. Dit heeft tot gevolg dat alle lichaamseigen afscheiding ingedikt wordt geproduceerd - taai slijm verkleeft de longen of de alvleesklier. Patiënten hebben vaak weinig lucht. Wij willen de Deutsche Förderungsgesellschaft zur Mukoviszidoseforschung ondersteunen in hun onderzoek naar deze ziekte. Sluit je bij ons aan - iedere donatie is welkom!

Stort je donatie op

Volksbank Rhede // IBAN: DE95 4286 1814 0013000800 // BIC: GENODEM 1 RHD

We hebben jouw toestemming nodig om het aanbod van YouTube weer te geven.

Wij maken gebruik van een service van een andere aanbieder om het aanbod van bijvoorbeeld YouTube weer te geven. Deze service kan gegevens over je activiteiten verzamelen. Lees de details en ga akkoord met het gebruik van deze service om de inhoud te kunnen bekijken.

De route kan via Komoot al worden bekeken en gereden.