Abstract SKU
2721151
SKU
234399201
Abstract Product Id
266962
Concrete Product Id
694536
URBAN-I 3.0 MIPS fietshelm
URBAN-I 3.0 MIPS fietshelm
URBAN-I 3.0 MIPS fietshelm
URBAN-I 3.0 MIPS fietshelm
URBAN-I 3.0 MIPS fietshelm
URBAN-I 3.0 MIPS fietshelm
URBAN-I 3.0 MIPS fietshelm
URBAN-I 3.0 MIPS fietshelm
URBAN-I 3.0 MIPS fietshelm
URBAN-I 3.0 MIPS fietshelm

ABUS URBAN-I 3.0 MIPS fietshelm

94,51 € Adviesprijs € 99,95

Prijs incl. btw excl. € 9,95 (verzendkosten naar Nederland)

Bestelnummer: 234399201

Kleur signal yellow

Maat

Maattabel
Details

Met de URBAN-I 3.0 MIPS is een van de bekendste cityhelmen van ABUS nu toe aan zijn derde generatie. De IN-MOLD technologie geeft de fietshelm door de buitenschaal permanent aan het schokabsorberende helmmateriaal te hechten een uitzonderlijke stabiliteit. Extra veiligheid wordt geboden door het geïntegreerde MIPS-systeem, dat rotatiekrachten bij een val kan minimaliseren. Een vliegennet aan de voorkant biedt uitgebreide bescherming tegen insecten, terwijl een groot, hoog gemonteerd en geïntegreerd led-achterlicht zorgt voor 180° zichtbaarheid. Het ZOOM ACE URBAN verstelsysteem met zijn gemakkelijk vast te pakken stelwieltje maakt een nauwkeurig af te stellen en individuele pasvorm mogelijk. Bovendien zorgen de 12 luchtinlaten en 5 luchtuitlaten voor optimale ventilatie.

Details:
• urban uniseks fietshelm voor jonge fietsers en fietsers die jong van geest zijn
• MIPS-impactbescherming kan rotatiekrachten bij een val verminderen
• gemaakt met de IN-MOLD technologie, voor een constante verbinding van de buitenschaal
• nauwkeurig verstelsysteem dankzij ZOOM ACE URBAN met stevig wieltje voor een individuele pasvorm
• volledig omsluitende, met het verstelsysteem verbonden hoofdring van kunststof
• uitstekende ventilatie dankzij 12 luchtinlaten en 5 -uitlaten
• optimale bescherming tegen insecten dankzij vliegennet aan de voorkant
• helm geschikt voor personen met een staart
• groot, hoog gemonteerd led-achterlicht op batterijen
• Fidlock magneetsluiting
• reflecterende design-elementen

Technische gegevens:
• gewicht: ca. 270 g (maat S)
• grote helmmaat beschikbaar dankzij XL-Size (62+ cm)

Leveringsomvang:
• 1 x ABUS URBAN-I 3.0 MIPS Urban fietshelm inclusief led-achterlicht

Highlights & technologieën:

MIPS: WAT IS MIPS?
MIPS (Multi-Directional Impact Protection System) is een systeem van glijdende vlakken in de helm. Het is ontwikkeld om in de helm te roteren en de hoeveelheid energie van en naar het hoofd te kunnen vertragen of verminderen. Het risico op hoofdletsel door roterende krachten wordt zo gereduceerd.

WAAROM IS MIPS BELANGRIJK?
Als het hoofd snel roteert en abrupt tot stilstand komt, kan het zijn dat het hersenweefsel wordt blootgesteld aan een flinke belasting. Het uitrekken van het hersenweefsel, dat kan worden veroorzaakt door deze beweging, kan verschillende soorten hersenbeschadigingen tot gevolg hebben. MIPS is ontwikkeld om de rotatieversnelling van een schok/val te reduceren.

HOE WERKT MIPS?
MIPS maakt gebruikt van een systeem van glijdende vlakken dat in de helm zit en het beschermsysteem van de hersenen nabootst. Deze laag roteert binnen de helm en moet de hoeveelheid energie van of naar het hoofd mogelijk vertragen of verminderen. Volgens wetenschappelijk onderzoek kunnen het risico op en de ernst van hersenbeschadigingen worden verminderd als het lukt de rotatieversnelling te verminderen.

IN-MOLD:
De IN-MOLD technologie zorgt voor een langdurige verbinding van de buitenschaal met het stootabsorberende helmmateriaal (EPS). Daarvoor wordt binnenschaal onder hoge druk en grote hitte onder de buitenschaal gespoten om een volledige verbinding te bewerkstelligen. Daardoor is de helm uiterst stabiel en licht.

ZOOM ACE URBAN:
Nauwkeurige verstelmogelijkheden via een volledige ring van twee kunststof componenten voor optimale stabiliteit, vorm en een uitstekende pasvorm. Een slipvrij wieltje maakt de zeer nauwkeurige aanpassing mogelijk.

Let op:
De als design of decoratie aangebrachte reflecterende elementen aan de kleding worden niet gerekend tot de beschermende uitrusting die onder de verordening (EU) 2016/425 valt. Zij vallen dus evenmin onder de bepalingen van de verordening.


Eigenschappen
Helmfeatures:
0
Artikelnr. van de fabrikant:
89191
GTIN:
4003318891915
Beoordelingen
(0)
(0)
(0)
(0)
(0)

De beoordelingen worden gecontroleerd op echtheid. Criteria: om er zeker van te zijn dat de beoordeling ook daadwerkelijk van een klant afkomstig is, kunnen enkel ingelogde klanten beoordelingen schrijven. Beoordelingen kunnen uitsluitend worden geschreven door ingelogde klanten die het desbetreffende product gekocht hebben. Dit wordt automatisch gecontroleerd aan de hand van de bestelhistorie van de klant.